Aktualno

“Split u cviću” 43. Praznik cvijeća ususret Danu grada, blagdanu sv. Dujma

Cvjetne instalacije na trgovima, ulicama, balkonima…dio su velikog projekta Praznika cvijeća kojeg od 5. do 7. svibnja organizira Udruženje obrtnika Split pod pokroviteljstvom splitske Turističke zajednice te Grada Splita. I to u doba Sudamje – dana kada se slavi Sveti Duje, zaštitnik grada Splita! Nakon prošlogodišnje uspješne premijere, ove godine Udruženje obrtnika Splita, manifestaciju Praznik cvijeća ponovno vraća i u Dioklecijanove podrume.

Image may contain: flower, plant, outdoor and nature

Time se dodatno proširuje ponuda kroz uvođenje Sajma obrtništva koji će se paralelno odvijati u parku Đardinu. Ovogodišnji Praznik cvijeća održava se pod sloganom „Odloži smeće, sadi cvijeće!“, koji uz mnogobrojne goste, radionice i cvjetne instalacije, ugošćava i splitske osnovne škole koje su se svojim radovima prijavile na natječaj na temu reciklirano cvijeće. Radovi učenika na tu temu mogu se razgledati u  Parku Đardin od 5.svibnja. U sklopu Sajma cvijeća i dalje se organizira natječaj za naše građane, i to za one koji će poslati najlipšu fotografiju vrta, ponistre ili balkona!

No automatic alt text available.

Floristička natjecanja s inozemnim natjecateljima

Praznik cvijeća odavno su prepoznali Splićani, ali i svi ostali posjetitelji i turisti. Naime,  svake se godine na tom festivalu cvijeća okupe brojni renomirani domaći i strani izlagači, kao i proizvođači cvijeća, među kojima i cvjećari iz brojnih udruženja obrtnika. Praznik cvijeća je iznimno važan za obrtništvo grada Splita u cjelini jer je riječ o projektu koji ima potencijal da se u njega s vremenom uključe i obrtnici drugih struka, te da s vremenom jedna takva tradicionalna manifestacija postane svojevrsni splitski obrtnički sajam.

Image may contain: plant, flower and outdoor

Prije svega, riječ je o cvjećarstvu, a na toj se manifestaciji prikazuju najljepši umjetnički cvjetni aranžmani koje posjetitelji mogu razgledati u Dioklecijanovim podrumima te na Strossmayerovom perivoju  tzv. parku Đardinu. I ove će se godine u sklopu Praznika cvijeća održati florističko natjecanje, i to 4. svibnja u zapadnom dijelu Dioklecijanove palače. Ove godine na tom će natjecanju nastupiti i neki europski prvaci u florističkim natjecanjima.

No automatic alt text available.

Posjetite Dioklecijanove podrume i park Đardin te uživajte u cvjetnim instalacijama koje su izradile vrijedne ruke domaćih i inozemnih cvjećara.

Detaljni program koncerata i događanja pogledajte na www.visitsplit.com

Više informacija pronađite na: www.visitsplit.com, ili Facebook  TZ Grada Splita.

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi-hr-1-1024x375