Hot Spots destinacije

Doživite Uskrsnu čaroliju u Splitu!

Čarolija radosti, mira, ljubavi i vjere!

Želite li se zabaviti s vašim najmilijima, oslikati veliko uskršnje jaje na rivi, uskočiti u humanitarni dječji Vlak Zeko Express, najesti se na slasnom Uskršnjem jutru i posjetiti SPALATO EXPO sajam na kojem će biti prezentirane tradicionalne Uskršnje delicije i bogata turistička ponuda Splita i Dalmacije?

Posjetiti neke od ljupkih wine ili sushi barova, restorana, prošetati kamenim splitskim kalama ili se samo prepustiti nadaleko hvaljenoj kavi na splitskoj rivi? Split vas čeka i ovog Uskrsa s još boljim i još bogatijim programom!

Od utorka 11.04. do petka 14.04. od 10 – 14 sati – oslikajmo zajedno uskršnje pisanice
Ljepota Uskrsa opkoliti će i Split, i dok je Uskršnji sajam u tijeku, vi se možete  prepustiti razgledu antikviteta, kolekcionarstva, rukotvorina i ostalih brojnih autohtonih hrvatskih proizvoda, u organizaciji Dalmatinskog kolekcionarskog društva Diokles i Zajednice udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Image may contain: one or more people, sky, shoes, tree and outdoor

Oslikajmo pisanice i vratimo se u dane bezbrižnog djetinjstva
Od utorka, 11.04. do petka, 14.04. u vremenu od 10 do 14 sati, Udruga branitelja- sekcija likovnih umjetnika oslikavati će pisanice. Roditelji povedite vaše najmlađe na Rivu koji će oslikati najšareniju pisanicu kojom će uljepšati svoj uskršnji stol.

Uskrs iz nonine kuhinje

Uskršnji stol – ukusni splitski event Slasno uskršnje jutro
Na sam blagdan Uskrs u nedjelju 16.04. u 10:30 sati na Trgu Republike – Prokurative nemojte propustiti gastrro event Slasno uskršnje jutro. U suradnji s udrugom SKMER za naše građane i goste pripremamo tradicionalna uskršnja jela. Osim domaće šunke pečene u kruhu, sirnica, pisanica (tvrdo kuhana i obojana jaja), domaceg kruha, očekuje vas i „live cooking“ sa brojnim jelima iznenađenja. Proslavite Uskrs uz okuse i mirise Dalmacije!

Image may contain: 2 people, people sitting

Zeko Express –  Splitski Uskrs i ove godine u humanom ozračju

Kad i gdje: 15. travnja 2017. na relaciji Split – Kaštel Stari – Split s polaskom iz kolodvora Split u 10.04 sati.
Cijena karte za dijete iznosi 45 kn (uključen dar), a za odrasle 25 kn.
Prijevozne karte mogu se kupiti na blagajni kolodvora Split.

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing

Od 10. do 14. travnja organiziramo vožnje za djecu iz vrtića i nižih razreda osnovne škole. 
Kao i prošle godine, Zeko Express ponovno će razveseliti preko stotinu djece i njihovih pratitelja iz splitske Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju „Anđeli“. Tijekom vožnje vlakićem očekujte i prigodne poklone. HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Splita i ove godine organizira humanitarnu vožnju dječjega uskrsnog vlaka „Zeko-express“.
sve dodatne info pronađite ovdje: zeko-express

Image may contain: one or more people, tree, sky and outdoor

Posjetite crkve za Uskrs – stubovi vjere i iznimni spomenici sakralne arhitekture
Nemojte zaboraviti ni brojne crkve, kao iznimne spomenike sakralne arhitekture, od spomenute katedrale Svetog Dujma, preko samostana Svetog Ante na Poljudu, srednjovjekovne Svete Trojice, minijaturnog Svetog Martina u sjevernom zidu Dioklecijanove palače, Svetog Franu uz Rivu, sinagogu iz 16. Stoljeća.

Image may contain: one or more people, people sitting, ocean, sky, outdoor and nature

Uskrs u Splitu – zašto nam doći?
Split će vam pružiti kombinaciju neodoljivog mediteranskog šarma kombiniranu s patinom drevne ljepote a prošlost koja šapće slavne štorije kroz zidine, izmiješat će se s frenetičnim pulsom urbanog života kojeg osjećate na svakom koraku kroz šetnju gradom. Jedan vikend dovoljan je za osjetiti, okusiti i istražiti Split a proljetno vrijeme je idealno za planiranje posjete.

053

Proslavite najvedriji hrvatski blagdan, koji simbolizira ponovno rođenje, nadu, vjeru i optimizam novog početka, u najboljem gradu za vraćanje vjere u novi život – Splitu.

 

Više informacija pronađite na: www.visitsplit.com, ili Facebook  TZ Grada Splita.

Foto: arhiva TZG Splita, Hot Spots, Grad Split

logotipi-hr-1-1024x375