Aktualno

Porast noćenja u Zagrebačkoj županiji za 36%

Zagrebačka županija je u 2016. zabilježila 131.641 turističko noćenja, što je za 36 posto više nego u istom razdoblju 2015. Porastao je i broj dolazaka za 26 posto (75.023 dolazaka).

Inozemni gosti ostvarili su 88.136 noćenja (51.092 dolaska), dok su domaći gosti ostvarili 43.505 noćenja (23.931 dolazak). Tradicionalno, najviše je gostiju iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te Poljske, ali bilo je turista i iz Kanade, Rusije, Novog Zelanda, Tunisa, Kine itd. Najposjećeniji gradovi bili su Velika Gorica, Samobor i Sveta Nedelja.

Rast turističkog prometa u županiji odraz je višegodišnjih napora turističkih djelatnika uloženih u podizanje aktivnosti destinacije, mnogobrojne manifestacije, razvijen izletnički lanac vrijednosti, raznolik i zanimljiv ruralni prostor te ono po čemu smo nadaleko poznati, a to je bogata eno-gastronomska ponuda. Na porast dolazaka i noćenja zasigurno je utjecala i blizina Zagreba (lokacijski je Zagrebačka županija vezana uz grad Zagreb, koji je jedno od najvećih turističkih središta), a također i internetski sustav prijave gostiju eVisitor koji je uveden prošle godine.

Izvor: www.tzzz.hr