Aktualno

Novi život baštine u Virovitičko-podravskoj županiji – Hotel Kurija Janković

Čuvajući tajne i šarm prošlih vremena, mnogi ljetnikovci, dvorci, palače i kurije, razasuti po Virovitičko-podravskoj županiji, dan danas pričaju neke nove priče. Velikanima prošlosti, adaptacijama se polako vraća  stari sjaj i postaju mjesta gdje  posjetitelje očekuju novi sadržaji.

OK-DJI_0829-Pano

Osobit primjer toga predstavlja Kurija Janković koja je sagrađena tijekom 19. stoljeća u duhu smirenog historicizma i predstavlja jednu od najelegantnijih plemićkih ladanjskih kuća na području Virovitičko-podravske županije.

MT8_1314-Pano

Kurija je odnedavno postala hotel tek 7 km udaljen od Virovitice i 8 km od graničnog prijelaza Terezino Polje – Barcs (Mađarska), a nalazi se na idiličnom mjestu, tamo gdje Slavonija grli Podravinu.

OK-MT8_0077Hotel raspolaže s 18 komfornih dvokrevetnih soba, a gostima su na raspolaganju caffe bar, restoran, soba za sastanke, konferencijska dvorana, suvenirnica i bicikli.

OK-MT8_0110

Hotel se nalazi nadomak niza prirodnih, povijesnih, kulturnih i sakralnih atrakcija, među kojima se ističu dva UNESCO područja – UNESCO Prekogranični rezervat biosfere Mura – Drava – Dunav i UNESCO svjetski geopark Papuk. Neposredno uz hotel prolaze trase dvije poznate međunarodne biciklističke rute – Dravska ruta i EuroVelo 13 – Ruta željezne zavjese koje se područjem Virovitičko-podravske županije protežu u dužini od 111 km i dio su mreže od 535 km atraktivnih i dinamičnih biciklističkih staza.

OK-MT8_7779U okruženju hotela, u nizinskom dijelu uz rijeku Dravu te na obroncima Bilogore i Papuka nalazi se tridesetak lovišta s fondom niske i visoke trofejne divljači koji je među najbogatijima u Hrvatskoj. Puno je razloga da nas posjetite a uživanje u ljepotama starog zdanja čije ruho blista novim sjajem – tek je jedan od njih…

OK-MT8_0028

Zahvaljujući novim trendovima i ulaganjima u kvalitetni smještaj, te revitalizaciji i valorizaciji kulturne baštine, Virovitičko – podravska županija nudi svakim danom više kroz turističku ponudu. Samim time kontinent Hrvatske, postaje mjesto bogatih sadržaja i dodatne vrijednosti naše turističke ponude.

OK-T8_7762

Više informacija potražite na Facebook stranici Hotela Kurije Janković i na stranicama Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije.

Dobro došli!

Fotografije ustupila: Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije