Hot Spots destinacije

Bol proslavio uspješnu sezonu

[:HR]

Na svečanoj sjednici skupštine TZO Bol dodijeljena zaslužna priznanja

VIKEND PREPUN DOGAĐANJA

Protekli vikend u Bolu bio je izuzetno zanimljiv. U petak 23. listopada na svečanoj sjednici skupštine TZO Bol u Bluesun hotelu Elaphusa, uručena su prigodna priznanja za 2015. godinu. Istog dana održana je i svečana dodjela Oznaka  “Hrvatski otočni proizvod” u 2015. godini koju je ove godine dobilo je 68 otočnih proizvođača za 111 proizvoda i proizvodnih linija. Oznake proizvođačima uručio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

BOL_HOP_23_10_2015

U subotu na bolskoj rivi moglo se pogledati, degustirati i kupiti bračke otočke proizvode. Prijatelji sa otoka Pašmana počastili su mještane i posjetitelje Bola svojim izvornim napjevima i plesom.

DODJELA TURISTIČKA PRIZNANJA

Povodom obilježavanja Dana Turističke zajednice Bol, na svečanoj sjednici skupštine TZO Bol u Bluesun hotelu Elaphusa, turističko vijeće TZO Bol  dodijelilo je 15 priznanja. Najviše, osam priznanja dobili su gosti iz Švicarske, Austrije i Njemačke, koji u Bol dolaze trideset i više godina. Priznanja su zaslužili i djelatnici u ugostiteljstvu koji su ove godine otišli u mirovinu kao i oni koji su dali osobni doprinos razvoju turizma.

Načelnik općine Bol Tihomir Marinković i direktor Turističke zajednice Bol Markito Marinković

Priznanja su uručena:

– Za posebnu vjernost turističkom Bolu priznanje su dobili inozemni gosti: Karin Leidenberger (u Bol dolazi od 1966.), Walter i Erna Bär (od 1966.), Ferdinand i Doris Fischer (od 1985.), Elke i Fritz Sobottka (od 1985.), Mladen i Alemka Kalčić (od 1982.), Karl i Helena Kuzman (od 1977.), Hans i Gisela Kauder (od 1975.), Zenon i Karin Komorowsky (od 1983.).
– Za dugogodišnje djelovanje i doprinos razvoju turizma: Frizerski salon Irena, vlasnica Irena Kraljević (prvi privatni frizerski salon za žene u Bolu, od 1995.)


– Za kontinuirani dugogodišnji rad u ugostiteljstvu: Darinka Marinković (u mirovini, kao šef kuhinje hotela Borak, sa 42 godine neprekidnog staža u Zlatnom ratu), Marija Fabijanović (u mirovini, kao domaćica hotela, sa 43 godine neprekidnog staža u Zlatnom ratu), Margarita Karninčić (u mirovini, kao voditelj hotelskog restorana, sa 41 godinom neprekidnog staža u Zlatnom ratu), Boris Škrbić (u mirovini, kao šef sale hotela Bonaca, sa 41 godinom neprekidnog staža u Zlatnom ratu), Ante Koljatić (u mirovini, kao voditelj restorana hotela Kaštil, nakon 50 godina rada)
– Za dugogodišnje uspješno djelovanje i suradnju u turističkom razvoju Bola: Nada Orehovac (u mirovini, kao direktorica hotela Bretanide)

Bol zlatni rat 1

Izvanredni rezultati za bolski turizam

I ove godine na nedavno održanima Danima turizma u Poreču, Bol je proglašen najboljom autentičnom primorskom destinacijom u kategoriji DESTINACIJA GODINE “Malo misto”. U 2015. godini ostvareni su rekordi u broju noćenja i dolazaka. U prvih 9 mjeseci u Bolu ostvareno je preko 600.000 noćenja što znači povećanje od 12% u odnosu na 2014 godinu.

Bol samostan

Foto: bol.hr, boljani.info[:]