Aktivni odmor

Gem set meč za Bolski turizam!

This post is also available in: English

TENIS SE VRAĆA U BOL!

040

Najbolja sportsko turistička priča sezone – ITF turniri Futuresi – u Bolu

Svi ultimativni heroji bijelog sporta započelinjali su svoj trnovit put sa Futures turnirima. Novak Đoković, Rafael Nadal, naš Marin Čilić kao i brojni kraljevi ovog plemenitog sporta započeli su svoj put do uspjeha na upravo na turnirima ove kategorije. A nakon dugih 15 godina stanke, svjetski poznata destinacija Bol na Braču od svibnja do kraja rujna 2015, organizira   ITF turnire Futurese – Bluesun Cro Circuit za mlade tenisače i tenisačice, čiji je pokrovitelj Predsjednik Republike dr. Ivo Josipović!

1

Hrvatska time postaje ponovno teniski atraktivna regija, što predstavlja nemjerljiv značaj i doprinos kako produžetku turističke sezone, tako i dodanoj vrijednosti sportske ponude Hrvatske.

Bol-Novi H s 06

Direktor turističke zajednice Bola Markito Marinković istaknuo je kako je Bol uspješno povezao 2 vrhunska sadržaja u kojima se oduvijek dobro snalazio. Da bi malo mjesto na jednom otoku moglo privući događaj ovakvog kalibra, mora i samo biti mjesto iznimne turističke snage i prepoznatljivog branda.

9-Bol Z Rat vrh lis 06

Stoga smo izuzetno zadovoljni da su organizatori pravodobno prepoznali potencijal lokacije, s obzirom da se kvalitetni teniski tereni i popratni rekreacijski sadržaji nalaze na svega 5 minuta od hotelske sobe.
Ovo je odlična promocija Bola kao poželjne sportske destinacije, u vrlo kratkom vremenu natjecatelji iz preko 60 zemalja od Brazila do Australije, ostvarili su 10.000 noćenja. Turistička zajednica Bol će i u budućnosti pružiti punu podršku organizatoru.

Bluesun Cro Circuit

Organizator Feliks Lukas i Tenis klub Kaštela

Organizator ovog turnira je mladi kaštelanin Feliks Lukas zajedno sa Tenis klubom Kaštela.
Lukas koji ima bogato iskustvo rada u organizaciji ovakvih turnira po svijetu, izjavio je za Croatia HotSpots portal kako je za ovaj turnir odabrao Bol radi toga što posjeduje svu postojeću infrastrukturu, tj objekte koji su korišteni za dosadašnje turnire.

Bogati turistički potencijal Bola kao destinacije i nevjerojatno lijep ambijent time se idealno se uklopio u koncept turnira. Čemu svjedoči i broj ostvarenih noćenja, povećanje van pansionske potrošnje u predsezoni i posezoni.

Bluesun Cro Circuit 1
Organizator Feliks Lukas uručuje pehare pobjednicima.

Turniri se održavaju i u toku predsezone i posezone, kad su vremenski uvjeti idealni, privače goste, strane investitore, a natjecatelji rado produljuju svoj ostanak.  Naš poznati tenisač Ivan Dodig je jedan od posjetitelja ovog turnira koji je dao podršku organizaciji.

Feliks Lukas
Organizatori sa Ivanom Dodigom

Dodao je još kako će do kraja 9 mjeseca biti organizirano preko 20 turnira, što je ukupno 5% svjetskih turnira u ovoj kategoriji.

Turistička strategija razvoja destinacije u pred i posezoni fokusirana na bijeli sport garantira neminovan uspjeh – tenis se vraća u Bol!

SP2_5372
I OVE GODINE PORAST DOLAZAKA U BOLU

Dodajmo tome da je Bol i ove godine ostvario porast noćenja čime se definitivno potvrđuje kao snažna turistička destinacija koja promišlja strategiju svog razvoja, kontinuirano radeći na unapređenju ponude.

Rezultati govore najbolje sami za sebe:

Kolovoz
U kolovozu je u Bolu ostvareno 170444 noćenja, odnosno 26117 dolazaka što je 8% posto više nego u kolovozu 2013. godine (157052 noćenja).

U prvih 8 mjeseci u Bolu ostvareno je 431385 noćenja, odnosno 69265 dolazaka što je skoro 5% posto više nego u istom razdoblju 2013. godine (411837 noćenja).

Bol-Fr Samostan II lis 06
Ljepotama Bola ni bijeli sport nije mogao odoljeti

Jeste za partiju tenisa?

Ukoliko ste zaljubljenik u ovaj profinjeni sport, morate znati da je igranje tenisa poslije kojeg se osvježite u Zlatnom ratu, najvredniji poklon kojeg si možete priušiti ove posezone. Na raspolaganju Vam stoje kvalitetna teniska igrališta, oprema za tenis, ljubazno osoblje te vrhunske teniske škole. Poslije se uvijek možete osvježiti na nekoj od rajskih plaža ili se izgubiti pod zvjezdanim svodom toplog jesenskog neba u nekom od vrhunskih Bolskih restorana sa spektakularnim pogledom na pučinu.

Bol-Novi H s 06

Teniski centar „Potočine” u Bolu brojio je 1984. godine 12 teniskih igrališta. Danas se taj izvrstan teniski centar sastoji od preko 20 teniskih igrališta sa crvenom zemljanom podlogom, okruženih zelenilom borova. Središnje mjesto svakako zauzima centralni teniski stadion na kojem su se odigrale mnoge uzbudljive završnice. Jer upravo su teniski turniri proslavili Bol.

Bol3

Osim što su ove godine kreirali novi vizualni identitet destinacije, Bol se može pohvaliti i novim vrhunskim video uratkom, snimljenim u promotivne svrhe.

Bol video
Pogledajte novi promotivni video – Bol – symbol of the Adriatic

Bol – iskonska ljepota srednjeg Jadrana

Jedna od najposjećenih i najuspješnijih hrvatskih destinacija, profilirala se posljednjih desetljeća kao apsolutna meka za sve turiste i mjesto koje u svojoj esenciji sabire doslovno sve ljepote Dalmacije. Malo koje mjesto se može pohvaliti takvim skladom arhitekture, prirode i brojnih plaža koje su toliko lijepe da prvi dojam na njih, izaziva nevjericu postoje li doista.

014

Bol ima toliko lijepih osamljenih plaža da se nekad čine nepravedno prešućene u korist Zlatnog rata. I što je najbolje sve se nalaze na nekoliko minuta pješke od centra. No Bol ima i bogatu povijesno kulturnu baštinu koja se najbolje otkriva posjetitelju u posezoni kada neće tražiti zaklon pod plaštom Zlatnog rata od vrućine, već će moći istražiti sva bogatstva ovog otoka.

DSC_9042

Bol – mjesto neobičnog imena i zanimljivog paradoksa. Bol zaista boli ali samo i isključivo onda kad ga nakon posjete, morate ostaviti. No rastanak ne mora biti trajan…

Čekamo vas u Bolu!

Virtual Bol

Razgledajte Bol putem virtualne šetnje

www.bol.hr

Sponzorirani članak

This post is also available in: English