Aktivni odmor

Big Final International Jet Ski Race – dođite u Podstranu!

jetski-surfer-3

Podstrana- svjetska meka Jet Ski Race natjecanja!

Kada? Od 19.-21.09.2014

Gdje: Podstrana, na morskom području izmedju lučice Strožanac i marine hotela Le Meridien Lav.

Organizatori: Općina Podstrana, TZ Podstrana i Litrić d.o.o.

crikvenica1402047818

Ovaj uzbudljiv i atraktivan adrenalinski  sport privlači sve veći broj  entuzijasta koji uživaju u adrenalinskoj vožnji po atraktivnim destinacijama diljem regije. Trogir, Maribor, Pochlarn (Austrija) Gyekenyes (Mađarska) i Podstrana su ovogodišnja mjesta susreta Big international Jet Ski Race-a. Općina Podstrana upisuje se na mapu jakih turističkih centara svijeta oganizirajući događaj ovog kalibra u postsezoni. Svi koji još niste, dođite u Split  i krenite samo 8 km dalje gdje vas očekuje ovo uzbudljivo događanje za vikend!

Ovom međunarodnom jet ski natjecanju u subotu će nazočiti i Predsjednik Republike Hrvatske Dr. Ivo Josipović, pod čijim se Visokim pokroviteljstvom natjecanje održava. Do sada je zaprimljeno preko 120 natjecateljskih prijava iz preko 20 zemalja.

OSNOVNE INFORMACIJE O NATJECANJU:

  • očekuje se i do 150 natjecateljskih prijava do početka natjecanja
  • petak je rezerviran za trening natjecatelja od 12.30 do 19 sati
  • u subotu se od 11.15 sati do 12.45 sati održava RALLYJET RUNABOUT natjecanje.Za počinje atraktivnim startom utrčavanjme natjecatalja u more, startanjem jet skijeva i brzinskom rally utrkom prema plutači na predjelu Lučice Zenta, zatim okretom i uzimanjem kursa prema rtu Gomilica na Braču, te povratkom prema cilju u Strožancu.Ovi morski bolidi postižu brzine i preko 130 kilometara na sat, a natjecat će se do maksimalno 30 natjecatelja.
  • U subotu od 13 do 18 sati, te u nedjelju od 11 do 16 sati, održat će se po 16 CLOSED COURSE utrka u isto toliko kategorija, a praglašenje pobjednika predviđeno je za nedjelju u 17 sati.
  • Po utrci se vozi 8 do 14 krugova, a krugovi prosječno traju 60 do 90 sekundi.
  • Ove morske jurilice poznate su po čudesnim ubrzanjima koja postižu, a najboljima je potrebno i manje od 2 sekunde za ubrzanje do 0 do 100 kilometara
  • Raspon starosti natjecatelja je od najmlađeg 14 godišnjaka u klasi JUNIORS STOCK, do najstarijeg koji ponosno nosi svojih 60 godina, a napominjemo kako u najtecanju postoji i LADIES GP klasa .

Prilaz natjecateljskom području na moru osiguran je s područja neposredno uz Lučicu Strožanac.

maribor1402047779

Još od antičkih vremena kad su nicale antičke villae rusticae i renesansne ladanjske palače, Podstrana je bila mjesto prvog izbora onih koji su znali uživati u životu. Danas zahvaljujući svojoj skladnoj prirodnoj osebujnosti i ekološkoj očuvanosti Podstrana postaje elitni prigradski prostor Splita, te se dodatno razvija i oplemenjuje novim sadržajima.

jetski-1

Romaneskno turističko mjesto, poznato je po najmirisnijim breskvama u ovom dijelu Europe, po bogatoj kulturnoj baštini i izvrsnoj gastronomskoj ponudi. Osim spektakularnog natjecanja u Jet Ski Race-u,  nipošto ne propustite ni kupanje krajem rujna na našim plažama koje su se sve smjestile na čak 9km dugoj obali.

PODSTRANA  CRKVA 02 PODSTRANA

Kupati se možete i do sredine listopada, obzirom na blagu klimu i toplo more.

Podstrana

Smještaj i ponuda oduševit će i one najizbirljivije, a ugođaj rane jeseni dat će posebnu notu vašem boravku. Osam km dalje od Splita, možete uživati u čarima osame i rajskih plaža, a zaželite li se kave pod Dioklecijanovim zidinama, za svega par minuta vožnje ste u Splitu.

http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2014/07/1.jpg

Foto: Tz Podstrana, international Jet Ski Race

www.tz-podstrana.hr