Hot Spots destinacije

Spektakl na Viru! GORAN ČOLAK RUŠI GUINNESSOV REKORD U RONJENJU

Vrijedna akcija promocije otoka Vira kao ronilačke destinacije

20. i 21. lipnja

10437501_695677107161475_5349872895776838774_n

Otok Vir otvara novu turističku sezonu sa pravim spektaklom! U sklopu projekta “POGLED U PLAVO – promocija Hrvatske kroz ronjenje” Goran Čolak pokušati će ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

U petak 20. lipnja svjetski ronilački prvak i rekorder Goran Čolak pokušati će u montažnom bazenu na Trgu svetog Jurja kod Virske rive oboriti vlastiti svjetski rekord u ronjenju zadržavanjem daha u vremenu 22 minute i 30 sekundi.

DSC_5731

Nakon uspješne prošlogodišnje promocije projekta „Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje“ po gradovima diljem lijepe naše i također, uz pomoć Turističke zajednice Grada Zagreba, vrlo uspješnog nastupa na  Sajmu u Munchenu projekt „Pogled u plavo“ nastavlja promovirati ljepote hrvatskog podmorja, ronjenje i ronilačke lokacije kao atraktivnu turističku ponudu.

„Spreman sam. Ovo je vrijedna akcija promocije Hrvatske i ronjenja općenito. Naravno, nadam se novom rekordu i velikom odazivu posjetitelja“, kazao je Čolak.

vir plaža noćna

EDUKATIVNO EKOLOŠKA AKCIJA

Domaćini dvodnevne manifestacije koja će se održati dana 20. i 21. lipnja o.g. su Općina Vir i VIR turizam d.o.o., a projekt nastavlja i sa edukativno-ekološkim radionicama na kojima će se nastaviti senzibilizirati građane o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta.

0001144443_l_0_93kaab

„Izuzetna nam je čast što predstavljamo ovaj projekt s našim Goranom. Namjerno kažem našim, jer je Goran koliko Zagrepčanin toliko i s otoka Vira. Njegove veze s Virom sežu od djetinjstva kada je ljetovao na otoku i traju još uvijek. U uvali Radovanjica na Viru prvi put se kupao i zavolio ronjenje, pa nam je čast što će takav šampion nastupiti na našem otoku. Sve vas pozivam da dođete na Vir, jer vam garantiram da se nećete razočarati“, kazao je načelnik Općine Vir, Kristijan Kapović.

I ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK MILAN BANDIĆ DOLAZI PRUŽITI PODRŠKU SVJETSKOM PRVAKU

Spektakl obaranja svjetskog rekorda posjetiti će i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je istaknuo kako Zagreb uvijek pomaže i prepoznaje vrhunske sportaše.

2011-08-13 22.07

“Pogled u plavo” će i ove godine svim građankama i građanima omogućiti discovery uron u bazenu u punoj ronilačkoj opremi, kratki tečaj instruktora ronjenja i uz pratnju istog obilazak podvodne izložbe fotografija fotografa Marjana Radovića, nagrađenog na prestižnom svjetskom natjecanju podvodne fotografije.

U petak 20. svibnja je za sve posjetitelje i goste organiziran bogati kulturno-umjetnički program sa početkom u 21h, dok je pokušaj obaranja GUINNESS rekorda u ronjenju na dah, predviđen za 21:30. Nakon izrona, predviđena je press konferencija.

DSC_7760

Vir Turizam d.o.o. kao domaćin ovog događaja u sklopu projekta “Pogled u plavo” organizirati će i tribinu na temu “Kako produžiti turističku sezonu”, Tribina je predviđena u prostorijama vijećnice u zgradi Općine Vir u petak 20.lipnja u 10h.

DRAŽEN ZEČIĆ NA TERASI RESTORANA KOTARINE

21.06. s početkom u 22 sata, održava se koncert poznatog hrvatskog zabavljača Dražena Zečića. Virane i njihove goste očekuje ludi provod!

VIR POMAŽE SLAVONIJI

Za istaknuti je kako je ovogodišnji projekt „Pogled u plavo“ u potpunosti poprimio humanitarni karakter te će se prihodi i donacije usmjeriti ka pomoći ZA SLAVONIJU.

2011-07-04 13.58

OTOK VIR – HIT TURISTIČKA DESTINACIJA

Prirodne ljepote otoka Vira, njegove brojne pješčane plaže i prirodne oaze, glavni su aduti ove sve atraktivnije turističke destinacije. Da turizam na otoku Viru uistinu cvate, svjedoče svakodnevne brojke porasta dolazaka domaćih i stranih gostiju.

Vir-na plazi Jadro animatori imaju pune ruke posla

Inovacije i kreativnost čelnih ljudi turizma otoka u nastojanjima da se stane uz bok najuspješnijim domaćim destinacijama rezultirali su brojnim turističko – razvojnim projektima i planovima: poput  izgradnje sportsko – rekreacijskog centra kao budućeg nositelja sportskog turizma, gradnje hotela s četiri zvjezdice u centru mjesta, više marina na obalnom pojasu od 5 kilometara i kampa za 6 tisuća gostiju…

2
Lanterna  Vir – luksuzno uređeni turistički objekt

SONY DSC
Bašta Lanterme

Vir je u prva četiri i pol mjeseca ove godine poboljšao turistički promet za nevjerojatnih 57 posto.

Vir

otok-vir.info

Sponzorirani članak