Aktualno

Inovativne tehnologije za hrvatski turizam

raza1

U prostorima Razvojne agencije Zagreb, održat će se Okrugli stol pod nazivom „Hrvatske tehnologije za hrvatski turizam“ dana 30. lipnja 2014 s početkom u 13.00h.

Cilj Okruglog stola je predstaviti važnim dionicima iz turističkog sektora proizvode i usluge tvrtki iz Tehnološkog parka Zagreb koje su dobitnice domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja na prestižnim sajmovima inovacija. Većina djeluje i na međunarodnom tržištu radeći za međunarodne klijente. Razvijaju inovativne proizvode za turistički sektor, od mobilnih aplikacija do nagrađenih i patentiranih inovacija. Na okruglom stolu „Hrvatske inovativne tehnologije za hrvatski turizam“, stručnjacimasudionicima bi svoje koncepte vizije i ideje poboljšanja turističke ponude predstavile slijedeće tvrtke Tehnološkog parka:

Mobilne aplikacije – Mario Žderić
SED panorama – Stjepan Matijević
Bioinventa – Domagoj Šarić
Pinecone – Joško Aničić

poslovni

Aktualne teme o kojima će se raspravljati:

Može li hrvatska tehnologija biti ravnopravan čimbenik u stvaranju turističkog proizvoda? Može li hrvatski proizvod međunarodno priznat, dobiti potrebnu pažnju domaćih medija i struke? Na koji način odgovoriti potrebama rastućih trendova turističkog proizvoda, turističke tehnologije ili kreativne promocije da se tvrtka ili pojedina turistička zajednica izdvoji ponudom uz pomoć domaćih inovativnih tvrtki?

Gosti okruglog stola biti će stručnjaci iz javnog i privatnog sektora koji će se upoznati i informirati o hrvatskim inovativnim tehnologijama i nagrađenim proizvodima inovatora iz Tehnološkog parka Zagreb. Događanju će tako nazočiti predstavnici županijskih turističkih zajednica Krapinsko – zagorske, Sisačko – moslavačke te Zagrebačke županije, a od privatnih tvrtki predstavnici Termi Tuhelj i Dubrovačkih Vrtova Sunca, kao i predstavnici turističkog portala i news portala. Ideja Okruglog stola je razmotriti perspektivu domaćeg turizma kroz prizmu inovativnog razvoja i tehnologija.

DNEVNI RED:

13.00-13:15 Uvodno izlaganje, Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ

Prezentacija Razvojne agencije Zagreb, RAZA

Uvod i kratko predstavljanje međunarodne konferencije Zagreb Forum 2014

13.15 -13:30 Predstavljanje gostiju – uvod
13.30 – 13:50 Joško Aničić –Pinecone
13:50 – 14:10 Mario Žderić –Mobilne aplikacije
14:10 – 14:30 Pauza sa osvježenjem
14:30 – 14:50 Stjepan Matijević – SED Panorama
14:50 – 15:10 Domagoj Šarić – Bioinventa
15:10 – 16:00 Rasprava i razrada aktualnih tema