Aktivni odmor

Šibenska regija – pravi izbor za pješake i bicikliste

This post is also available in: English

Blaga mediteranska klima daje Vam priliku da uživate u krajoliku naš regije u bilo koje doba godine. Dobra vijest za sve ljubitelje biciklizma i pješačenja je i činjenica da šibensko područje ima više od 60 (cca 400 km) uređenih biciklističkih i pješačkih staza, i to na području Šibenika, Zatona, otoka Žirja, Vodica, Pirovca, Tribunja, Nacionalnog parka „Krka“, Nacionalnog parka „Kornati“, Skradina, Tisnog, Grebaštice i Primoštena.

Uputite se u vožnju ili šetnju po Dalmatinskoj Zagori i otkrijte stare tvrđave oko rijeke Krke; kamene kuće i povijesne znamenitosti poput Bribirske Glavice kod Skradina, koja čuva dijelom očuvane zidine iz ilirskog doba i ostatke rimskog i ranohrvatskog grada; nalazište Burnum i očuvane ostatke rimskog logora uz kanjon Krke; lokalitet Danilo s ostacima prethistorijskog naselja, te najistaknutiju znamenitost šibenske unutrašnjosti – Crkvu Sv. Spasa iz 9. stoljeća poznatu kao najstariju hrvatsku crkvu s očuvanim zvonikom.

Otkrijte planinu Dinaru, gdje je smješten najviši vrh u Hrvatskoj na visini od 1831 m, i uživajte u laganim šetnjama prirodom. Posjetite povijesne gradove Knin i Drniš, njihove građevine i utvrde, prirodni fenomen – kršku rječicu Krčić, koja se spaja s rijekom Krkom, putove na Vrani, Krki ili po našim otocima. Krenite na poučni planinarsko-ekološki put u posjet šibenskim tvrđavama odakle puca prelijep pogled na Šibenik i UNESCO katedralu Sv. Jakova. Obiđite perivoje Jamnjak i Kamenar, te sokolarski centar u Dubravi, a kad se poželite odmoriti zastanite u jednom od naših seoskih domaćinstava, gdje ćete upoznati dalmatinski život nekada i danas te uživati u slasnim zalogajima „dalmatinske spize“!



Kontakt i foto arhiv
Turistička zajednica Šibensko-kninske županije
Adresa: Fra Nikole Ružića bb 22 000 Šibenik
Telefon: 00 385 22 219 072
Fax: 00 385 22 212 346
e-mail: [email protected]
web: www.sibenikregion.com

This post is also available in: English