Aktivni odmor

Rijeka Cetina – vrelo inspiracije za ljubitelje avanturističkog turizma

This post is also available in: English

Sa svoja 102 kilometra dužine, Cetina se ubraja u jednu od najljepših i najdužih hrvatskih rijeka. Tokom povijesti je imala iznimno važnu ulogu u životu lokalnog stanovništva, što pokazuju i brojna arheološka nalazišta iz doba Rimljana i Ilira, pa sve do srednjovjekovnih bitaka.

Danas je ova kristalno zelena rijeka rajska destinacija za ljubitelje netaknute prirode, ali i adrenalina: naime, zahvaljujući brojnim mogućnostima za bavljenje avanturističkim sportovima, postala je prepoznatljivim i omiljenim odredištem za ljubitelje aktivnog turizma!

Od avanturističkih sportova najviše su zastupljeni rafting, kanjoning, slobodno penjanje i trekking. U blizini ušća rijeke nalazi se i svetište Leopolda Mandića te istoimena tematska staza duljine 2,6 km. No, uza sve ove mogućnosti, kao posebna atrakcija u posljednje vrijeme izdvojio se rafting Kanu Safari!

Riječ je o idealnom obliku rekreacije namijenjenom svim generacijama. 7 km dugačka vožnja kanuom kanjonom rijeke Cetine nikog ne ostavlja ravnodušnim. Start je Čikotina Lađa a cilj Blato na Cetini, a postoji i dodatna ruta, Blato na Cetini – Zadvarje. Osim kratkih hlača i majice te sportske obuće, za izlet vam je potrebna jedna suha presvlaka po završetku spusta, dok svu ostalu opremu osigurava organizator. Svi gosti imaju osiguranje od ozljeda koje su vrlo rijetke. Imate li avanturistički duh i malo dobre volje, priključite se ovom dinamičnom i atraktivnom izletu!

 

This post is also available in: English