Aktualno

#GLADIATORS4SALONA 3×3 Antički amfiteatar u Saloni po prvi puta u svojoj dugoj povijesti postaje košarkaška arena

SPORTSKI SPEKTAKL U SOLINU

Foto: Shutterstock

#Gladiators4Salona naziv je košarkaškog turnira sportske discipline 3×3 koji se održava ovog vikenda, 21. i 22.9.2024. u amfiteatru u Saloni. Organizatori turnira su KK Adriatic iz Splita i KK Solin, partneri Grad Solin i Arheološki muzej u Splitu, pokrovitelji Splitsko – dalmatinska županija i Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije, Jadrolinija i HEP.

3 x 3 – Motor razvoja košarke
Košarka 3×3 jedan je od vodećih urbanih sportova s bazom od 200 milijuna igrača svih uzrasta i vještina. Najveća snaga i prednost košarke 3×3 je jednostavnost kako u pravilima tako i u potrebnom sadržaju za igru. Ova disciplina je od 2017. godine uvrštena u Olimpijski sport te je trenutno najbrže rastući sport u svijetu!

Partner projekta je PRO 3×3 Tour Hrvatska.

Foto: Pro Tour

Natjecanje se održava za uzraste U12, U14, U16, U18, 18+, 35+. Preko 200 djece, mladih, veterana košarke iz košarkaških klubova Splitsko – dalmatinske županije ali i cijele Hrvatske do sada se prijavilo za natjecanje na turniru.

Foto: Shutterstock

SPEKTAKULARNA SPORTSKO – TURISTIČKA RAZGLEDNICA OBIĆI ĆE SVIJET

 „Ovaj sportski turnir, prilika je da se mladi ljudi okupe, druže te upoznaju povijest Salone. Posrijedi je jedinstven sportsko-turističko-edukativni događaj koji ima i natjecateljsku komponentu. Naša je namjera da turnir s godinama raste te postane tradicionalan. “ kazao nam je organizator turnira, predsjednik KK Adriatic Bruno Šundov, bivši košarkaš i NBA igrač.

„Zahvaljujemo se našim partnerima gradu Solinu i Muzeju Arheoloških spomenika u Splitu, partnerima projekta, koji su prepoznali ideju koja objedinjuje rad s mladima i promociju najvrijednijih povijesnih lokaliteta. Garantiramo vrhunsko sportsko događanje te dobru zabavu za gledatelje“ kazao nam je organizator i predsjednik KK Solin Luka Vuković

PRIJAVITI SE JOŠ UVIJEK MOŽETE
Prijaviti se za turnir još uvijek možete putem google obrasca https://gladiators4salona.com/  ili na mail: [email protected]. Kotizacija po ekipi iznosi 50 eur.

Foto: Pro Tour
2 DANA VRHUNSKE ZABAVE, ZA POSJETITELJE ULAZ BESPLATAN

Utakmice će se održati u subotu i nedjelju 21. i 22. rujna, od 10 – 19 sati.
Za sve ljubitelje košarke, ulaz je besplatan.

Turnir započinje u subotu 21. rujna u 10 sati, na rasporedu su natjecanja za uzrasne skupine U12, U14, U16. Od 16:00 do 17:00 na rasporedu su bogati sadržaji za djecu i mlade, nazvaniKids&Youth Day, kao i edukacija o košarci za igrače, djecu i gledatelje. U okviru programa organiziran je obilazak povijesnih znamenitosti unutar Salone u pratnji vodiča.

Nedjelja 22. rujna, rezervirana je za natjecanja U18, 18+, 35+.

MEET&GREET Curent &Ex NBA players

U 17 sati svoje iskustvo s mladim igračima i publikom podijeliti će bivši NBA igrači Bruno Šundov i Roko Ukić.

U 17:30 slijedi najzanimljiviji dio – završne utakmice u tri kategorije, U18, 18+ i 35+  nakon kojih će se doznati i ukupni pobjednici 1. košarkaškog turnira #GLADIATORS4SALONA. U pauzama između utakmica održat će se nagradne igre za publiku.

U 19 sati dodjelit će se pehari i priznanja najboljima.

Košarkaški klubovi Adriatic i Solin usmjereni su prvenstveno na rad sa svim mlađim uzrasnim kategorijama, organizaciju turnira i druženja mladih košarkaša. U KK Adriaticu i KK Solinu stvoreni su brojni pojedinci koji danas igraju u vrhunskim klubovima te postižu vrhunske rezultate.