Aktivni odmor

Tučepi – posjetite mjesto najljepših plaža i aktivnog turizma

Na spomen Tučepa svi zamišljamo 4 km dugu i jednu od najljepših plaža na Jadranu, ali ovo pitoreskno mjesto na Makarskoj rivijeri raj je i za obitelji i za goste željne aktivnog turizma – biciklizma, planinarenja, penjanja i drugih sportova.

Zaštićeni gordim Biokovom s kojeg se pruža impresivan pogled na rivijeru, Tučepi su ponosni na ovaj park prirode koji privlači brojnim pješačkim i planinarskim stazama te atraktivnim Skywalkom, prozirnom šetnicom koja se proteže iznad provalije duboke nekoliko stotina metara.

Za dozu više adrenalina tu je i Zip line iznad Tučepa, dug oko 1 km, koji garantira uživanje u svakom trenutku.

Uz brojne plaže i uvale jedna od najomiljenijih je i Plaža Nugal koja je 2019. proglašena trećom najboljom plažom Europe. Primarno je naturistička, ali na nju dolaze i svi ljubitelji mira i tišine u netaknutoj prirodi.

Kraj je ovo bogate povijesti pa će ljubitelji znamenitosti rado posjetiti lokalne ljetnikovce – na obali ih je nekoliko iz 18. st., a jedan od najimpresivnijih – ljetnikovac don Grubišića pretvoren je u Heritage Hotel Kaštelet. U Tučepima i okolici nalaze se niz crkava i kapelica, od kojih se izdvajaju Župna crkva sv. Ante Padovanskog u Gornjim Tučepima, neoromaničkog stila iz 1901., crkva sv. Mihovila iz 18. st te sv. Katarine iz predturskih vremena.

DCIM\100MEDIA\DJI_0085.JPG

Posebna atrakcija je i kKuTz – originalni festival koji se ljeti održava u zaseocima Tučepa. Umjetnici iz svih područja sjate se u tučepske zaseoke, svaki tjedan u jedan od njih, pa s ljubiteljima pjesništva, pjesme, kiparstva, slikarstva dijele svoj talent. Posjetitelja je toliko da mnogi često sjede i na krovovima!

Foto i više: www.tucepi.com