Aktualno

VIKEND REZERVIRAN ZA SUPETARSKE FJERE: Fešta u Glavicu 9.8. i Ribarska fešta u Škripu 10.8. iskonski su doživljaj Dalmacije!

FJERE ZA PRSTE POLIZAT – Red domaćih delicija, red dalmatinske pisme i izvrsne atmosfere razveselit će Supetrane i njihove goste!

U otključavanju sjajnih turističkih iskustava Supetrani su prokušani majstori, a ovdje Vam nude nešto uistinu posebno – iskonski doživljaj otoka, Dalmacije, Mediterana!

ŽELJELI BISTE AUTENTIČAN DOŽIVLJAJ BRAČKE PRIJESTOLNICE – što kažete na posjet ribarskoj fešti? Osim što će nam razgaliti nepca, ove će nam omiljene pučke svečanosti približiti iskonske dijelove stare supetarske jezgre, odakle je život krenuo ka gradskoj rivi, što je razlog više iz kojeg ih volimo! Iako je nikad topliji srpanj već za nama, te su neke od fjera već održane, gostoprimljivi Bračani raduju se još jednom vikendu kolovoza i poručuju: Još imate vrimena doć!

RIBARSKE FEŠTE u Supetru započele su s Noći Vrdolca, prve u nizu ribarskih večeri u srpnju! Hrskava riba s gradela obilato začinjena visokokvalitetnim domaćim maslinovim uljem, prhke kroštule u velikim ukrasnim kutijama stizale su u društvu šarene svite najrazličitijih, s ljubavlju spravljenih slastica, te pokoja kap domaćeg vina, bili su slasni gastro pečat ove fjere; a rasplesani i dobro raspoloženi Vrdolčani pobrigali su se da ni glazbenih delicija nije manjkalo – za sjajan štimung bila je zadužena omiljena bračka grupa Naranča!

Osim spremajući najrazličitije delicije, ponosni mještani rado se aktivno uključuju u organizaciju i pripremu fjere, a ukoliko ste je kojim slučajem propustili, budući da se održala 12. srpnja, obavezno predbilježite početak kolovoza u svojem putnom itineraru. Naime, sjajan provod po istom ovom prokušanom receptu – red domaćih delicija, red dalmatinske pisme i izvrsne atmosfere! – očekivao nas je u Splitskoj (Doni Varoša, 27. srpnja), potom u supetarskom parku Glavica (Fešta u Glavicu, 9. kolovoza) te u idiličnom mjestu Škrip (Ribarska fešta, 10. kolovoza)!

MRČAJANI U MUTNE KALE. Najposebnija ribarska fešta s malim odmakom – onim umjetničkim! – Izložba u Mutnim kalama održana je u Mircima, 3. kolovoza, dugogodišnji je uspješan blend umjetnosti, glazbe i gradela, čiji je pokretač jedan od najomiljenijih i najprepoznatljivijih Mrčajana – gospodin Slobodan Lukšić, zbog sličnosti s popularnim svjetskim liderom šaljivo nazvan Gorbačov.

Događaj je to čija popularnost već godinama ne jenjava, a dovoljan nam je svega jedan pogled na Mutne kale da shvatimo i zašto! Idiličan prizor vrhunske umjetnosti domaćih i gostujućih autora, ovješene po zidovima ionako pitoresknih starih kuća u Mircima, doživljaj je već sam po sebi, a dodate li mu zvukove gitare, klapsku pismu, bokun domaćeg vina i koju slasnu slanu srdelu, dobili ste vrhunski sadržaj i fantastičan način da provedete ljetnu večer na otoku. U otključavanju sjajnih turističkih iskustava Supetrani su prokušani majstori, a ovdje Vam nude nešto uistinu posebno – iskonski doživljaj otoka, Dalmacije, Mediterana – upravo onakvog kakav je nekada i bio!

Foto i više: www.supetar.hr