Aktivni odmor

Sunce, more i otok Brač! Outdoor Red Carpet presudio: Staza “Uvati vitar” najbolja je MTB staza u Hrvatskoj!

Na nedavno održanom 1. Outdoor Oscar-u, 22. veljače u zagrebačkom kinu Tuškanac, dodjeljene su nagrade najboljim outdoor sportašima, projektima i manifestacijama u protekloj godini, prema izboru čitatelja najvećeg outdoor magazina u Hrvatskoj People Outdoors-a, sutivanska staza Uvati vitar izabrana je za najbolju MTB stazu u Hrvatskoj!

BICIKLISTIČKA XCM UTRKA U SUTIVANU SVE JE VEĆA, LJEPŠA I BROJNIJA

Biciklistička XCM utrka svake godine bilježi sve veći broj sudionika, koji svibanj dočekaju u jednoj od najboljih malih destinacija na Jadranu. Tvorci manifestacije Uvati vitar, svake godine zadovoljno ističu rezultate. Evo samo lanjske godine trci je nazočilo preko 400 natjecatelja. A oko nje je bilo i više od tisuću posjetitelja. Imali su što i vidjeti, jednu predivnu, živu kolonu dvotočkaša, koja se u valu dobre energije kao živi val kretala Sutivanom. I onda se širila u jednom od tri zacrtana stazna pravca.

3 dinamične i zanimljive staze vjetrovitih naziva Bura, Vitar i Bonaca pune su atraktivnih single trail dionica, brzih spusteva, zahtjevnih uspona te tehničkih dijelova, kao i “vožnje s pogledom”.

Ova nagrada ni malo ne iznenađuje organizatore, sve uključene u organizaciju, a ni mještane Sutivana. Tome svjedoči i činjenica da se i o lanjskom Uvati vitar sutivanskom bike maratonu, još uvijek priča. Naravno u najboljem svjetlu, i uz puno glasnogovornika, sudionika manifestacije, koji priče o prelijepom bračkom mjestu, i odlično osmišljenom sportskom happeningu šire diljem svijeta.

I ne samo šire, tu su i njihove popratne fotografije koje više od riječi pokazuju ljepotu prirode, savršena mjesta, fantastične lokacije i odličnu atmosferu koju su našli, vidjeli i okusili tijekom boravka na otoku  Braču.

Ukoliko ste zaljubljenik u sport na dva kotača, upravo zato vrijedi prijaviti se, a ako ste željni dobre zabave i odmora, čeka vas boravak u nevjerovatnoj prirodi, vrhunski provod, sjajna druženja i upoznavanje bračke gastronomije u rano ljeto. Uz utrku u programu je niz popratnih manifestacija, prezentacija, društvenih zbivanja i izmjena iskustava.

Foto i više: www.visitsutivan.com

Facebook: https://www.facebook.com/visitsutivan