Aktualno

DAN OPĆINE SEGET Ukusna segetska fjera s plemenitim povodom – DOĐITE NA FEŠTU TEĆA!

KA DA SMO USRID LITA. U Segetu su, po svemu sudeći, odlučili – produžit lito! Osim što će za njih izuzetno značajan period ususret blagdanu Gospe od Ružarija i Danu Općine Seget te 460. rođendanu Segeta, obilježiti na najljepši mogući način – kulturnim večerima sa čak 4 tematska koncerta klasične glazbe! – pripremaju ondje i jednu fjeru koju baš nipošto ne bismo propustili!

Fešta teća održat će se 5. listopada 2024. u Segetu Donjem s početkom u 19h, a spaja dvije vrhunske stvari – zamamne okuse i mirise koji će se širiti iz čak 11 teća mjesnih kulinarskih virtuoza, te humanitarni karakter: sav prihod od ove manifestacije namijenjen je Udruzi djece i osoba s invaliditetom – “Sritna dica – sritni ljudi”! Zapravo, kad bolje razmislimo, tri– nastup specijalnog gosta s bendom, prokušanog meštra dobre atmosfere Dražena Zečića, zaista je delicija za sebe!

ZDRAVO I LIPO KONTREŠTAVANJE. Već od samog nabrajanja kulinarskih ekipa koje će se kontreštavat, nama je zamirisalo, a kako i ne bi kad će svoje kulinarsko umijeće pokazati sve sami virtuozi – po jednu teću pripremit će jedan od najistaknutijih sudionika Masterchef natjecanja, Robert Predrag Žmire, te meštar o’ bakalara Nikica Kokrlje; po dvije teće pripremit će ekipe iz Žednog i ekipa Milovac, dok će ekipa iz Segeta pripremiti čak 3! Jedva čekamo vidjeti i jesu li članovi MVRK Kairos iz Trogira jednako spretni s kuhačom kao sa rukometnom loptom, potom što će to zamirisati iz teće segetskih lovaca; a članovi trogirske HVIDRE pripremit će teću za čak 100 ljudi! Sjajnog ića i pića ovdje po svemu sudeći neće nedostajati, no to nije sve – posjetitelje očekuje i uzbudljiva lutrija s atraktivnim zgodicima – mogu se osvojiti wellness paketi, putovanje u Međugorje s vozačem, slasne delicije poput domaćeg pršuta i sira, te naročita atrakcija za ovdašnje ljude, gorljive navijače majstora s mora – originalan dres Hajduka te šal ispisan potpisima cijele momčadi!

PREDSTAVNICAMA UDRUGE JE PUNO SRCE, kako su rekle u najavnim gostovanjima u trogirskim medijima – ovoj su se plemenitoj inicijativi odazvali ne samo Općina Seget te Turistička zajednica Seget, već i brojna poduzeća i obrti te gostoprimljivi mještani, koji guštaju da se nešto događa, a da pritom i mogu pomoći. Novcem od manifestacije udruga će nastaviti provoditi terapije s logopedom, edukacijskim rehabilitatorom, psihologom i fizioterapeutom za djecu s teškoćama u razvoju, koje su otpočele u rujnu.
Stoga ćete svojim dolaskom ne samo uživati, već i podržati važnu inicijativu, a kako samo ime udruge glasi, po svemu sudeći, ovdje će biti – sritna dica i sritni ljudi!

Više i foto: www.tz-seget.hr