Aktualno

Počinje Misec paške soli “Sir i sol dio su naše tradicije i kulture”

U organizaciji Solane Pag i u suradnji Turističke zajednice Grada Paga, počevši od 5.-og pa sve do kraja rujna u Pagu će se odvijati manifestacija „MISEC PAŠKE SOLI“.

U jutarnjim satima u vremenu od 8 do 12 sati organiziran je posjet poljima soli pod nazivom „Jutra u poljima soli” uz edukacijsku priču i skupljanje soli, a u Pagu na staroj rivi moći će se razgledati i Stalna izložba solarstva u Prvom magazinu u vremenu od 8 do 21 sat.

Kroz četiri tematska petka, u popodnevnim satima, u vremenu od 15 do 21 sat, ovisno o tematici „Sol i vino”, „Sol i sir”, „Otočni proizvod” i Sol i kultura” održat će se prezentacija i degustacija vina i sira, radionica suhozidne gradnje, radionica filcanja vune, izložba fotografija, pričaonica, Sajam paških rukotvorina i otočnih proizvoda, gastro event čokolada i sol, prezentacija i degustacija proizvoda španjolske solane Bras del Port te večer klapske pjesme i koncert.

Ove godine novost je Foto safari koji će se održati 5. i 19. rujna na nasipu Solane uz prethodnu najavu i rezervaciju.

Ulaz je u sklopu manifestacije na sva događanja slobodan, a proizvodi Solane Pag moći će se nabaviti po akcijskim cijenama.

Foto: Solana Pag