Aktivni odmor

Posjetite Bašku Vodu, uživajte u atraktivnoj prirodi i najljepšim plažama na svijetu!

Dok se u priobalju može uživati na prekrasnim šljunčanim plažama i kristalno čistom moru, šire područje Baške Vode idealno je za različite oblike aktivnog odmora – kako u predsezoni i posezoni, tako i u srcu turističke sezone.
Naime, tamo postoje izvrsne pješačke staze između mora i Biokova: pet označenih terena s mogućnošću preuzimanja karte za navigaciju s mreže, ucrtanih i na tiskanoj karti za lakše snalaženje ljubitelja prirode i hodanja.

Odlučite li se na samostalni ili vođeni izlet na planinu Biokovo, te već dobro poznati vidikovac Sky Walk uz mogućnost organiziranja safari tura (Safari Buggy) ili pješačkog razgledavanja planinskih zakutaka sukladno propisima i meteorološkim prilikama uživat će te u nevjerovatnom pogledu na srednjedalmatinske otoke.

Za penjače postoji i prirodna stijena za slobodno penjanje na lokalitetu Smokvena, jugoistočno od Basta, sa 29 stručno postavljenih smjerova te izletište, izvor vode… U blizini je i jedinstveni arheološki lokalitet Grebišće. 

Gosti na aktivnom odmoru na području Baške Vode mogu igrati tenis, mali nogomet, košarku, boćati, roniti… odabrati relax-masažu u spa-centrima u hotelima, ili jednostavno uživati u najljepšem dijelu Jadranske obale.

Desetak plaža pravi su mamac za one koji žele uistinu savršeno uživanje u moru za sebe i svoju obitelj, pa čak i one najosjetljivije i najmlađe.

Plaže Baške Vode i službeno su (od strane Daily Maila) uvrštene među deset najprivlačnijih na Sredozemlju!

Neke od tih plaža imaju i divne šetnice uz to čarobno more i nezaboravan pogled… Baškovođani su odavno uvidjeli važnost očuvanja ekološkog aspekta mjesta, još početkom 20. stoljeća, a ta se praksa čišćenja okoliša, pošumljavanja i svekolike pažnje održala do danas.

Foto i više: www.baskavoda.hr

Ronilački klub Posejdon, Buggy safari Baška voda