Aktualno

KAŠTELANSKI KOLOVOZ REZERVIRAN JE ZA – LJUBAV!

PREPOZNATLJIVI – PO LJUBAVI. Kaštelani imaju- povijesne ljubavnike na kojima bi i sama Verona pozavidjela – Miljenka i Dobrilu, a čelni ljudi gradskog turizma posvetili su manifestaciji u njihovu čast čak 11 dana brižljivo osmišljenog programa u kolovozu!

Predstava „Legenda o Miljenku i Dobrili“ (Novi park, Kaštel Lukšić, 2. kolovoza u 21h), uprizorenje koje maeastralno prezentira život starih Kaštelana, običaje dote i vjenčanja, tradicionalnih pjesama i plesova će biti popraćeno video snimkama za predstavu relevantnih mikrolokacija u Kaštel Lukšiću, Trogir, Visovac… a zahvaljujući titlovanu sažetku na engleskom jeziku, sadržaj će moći pratiti i turisti!

RADO ĆEMO POSJETITI (a možda i povesti svoju bolju polovicu!) u Kaštel Lukšić 6. i 7. kolovoza, jer ondje, s početkom u 21.00 sat, započinju projekcije ljubavnih filmova na otvorenom vrlo prikladno nazvane „Romantika pod zvijezdama“.

NEZABORAVNI ARSEN I DIVNE MERITAS. Nakon filmskih poslastica s ljubavnim predznakom, vrijeme je za one glazbene. Idilični Rušinac će 9. kolovoza biti poprištem glazbeno-poetske večeri „Arsenov feral“, koja će nam donijeti najljepšu ljubavnu poeziju domaćih i stranih autora sljubljenu u zanimljivu formu s Arsenovim hitovima i drugim ljubavnim pjesmama, a dva dana kasnije, 11. kolovoza, na redu je prava ženska večer – u čast mlade Dobrile koncert „Dobriline glazbene večeri“ nastupit će duo Meritas.

DODATNI SADRŽAJI. Zaželite li se još Miljenka i Dobrile, isprobajte sjajnu turističku turu koja će biti organizirana od 2.8.-11.8.2024 s polaskom u 19:30 sati ispred dvorca Vitturi; a mjesto pokopa Miljenka i Dobrile – pitoreskna crkvica Sv. Ivana Krstitelja i kaštel Rušinac, bit će otvoreni za posjetitelje od 18-21h svaki dan za vrijeme trajanja manifestacije.