Aktualno

Direktorica TZ Splitsko–dalmatinske županije Ivana Vladović dobitnica nagrade Sea Award 2023.

Međunarodno priznanje za trud u osmišljavanju održivog turizma temeljenog na tradicijskoj ponudi Mediterranean Tourism Awards 2023.- SEA AWARD 2023. u kategoriji održivog poslovanja, stiglo je u ruke Ivani Vladović, direktorici Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije od zaklade Mediterranean Tourism Foundation (MTF) na Malti.

Ta međunarodna organizacija radi na povećanju potencijala i rasta održivog turizma diljem Sredozemlja, a na ovogodišnjem forumu bilo je 1300 sudionika iz 35 zemalja, a među njima predstavnici vlada, rukovoditelji i čelnici međunarodnih organizacija te relevantnih nevladinih organizacija. Ovu prestižnu nagradu dodijelio joj je predsjednik Malte George Vella.

„Ponosna sam na činjenicu da sam već u prvoj godini upravljanja našom TZ dobila ovako značajnu nagradu struke, predstavnika ministarstava, turističkih zajednica i drugih osoba iz turističke djelatnosti za angažman za održivi turizam i očuvanje autentičnog života lokalne i regionalne zajednice po kojemu naša TZ želi biti prepoznata u svijetu. Naš je cilj da turizam bude na korist, a ne na štetu destinacije i lokalnog stanovništva. Na modernom turističkom tržištu nije dostatno biti dobar, mora se biti izvrstan, ali kao što je kazao jedan od renomiranih predavača na ovom Mediteranskom forumu, moramo se prestati koristiti pojmom overturizam i prilagoditi se turistima, čuvajući svoje izvorne vrijednosti. Ovo priznanje potvrđuje kako idemo u dobrom smjeru, no na ovome nećemo stati. U daljnjem radu fokus će nam još više biti na održivosti, autentičnosti i kvaliteti turističke ponude“ kazala je Ivana Vladović

Ivana Vladović sudjelovala je i na panelu „Turističke destinacije – od dobrih do izvrsnih“, pri čemu je govorila o pristupu i ciljevima turizma u Splitsko -dalmatinskoj županiji. Također, u kontekstu svog izlaganja, Vladović se osvrnula i na projekt Dalmatinska marende kojeg je pokrenula prošle godine i koji je već prepoznat kao turistički proizvod.


Na 8. Mediteranskom turističkom forumu na Malti, splitska ŠKMER Akademija, edukacijski ogranak udruge ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europakih regija) odabrana je od MTF-a za voditelja projekta educiranje kadrova u kulinarstvu i osoblja u turizmu Mediteranske kulinarske Akademije pri MTF-u.