Aktualno

Vatrepolski reprezentativac Jerko Marinić otkriva kako se priprema za zahtjevnu sportsku sezonu i opušta od napornih treninga

Iako se gledateljima, koji prate utakmice s tribina ili malih ekrana, može činiti da se većina posla odvija na sportskim borilištima, to čini tek djelić života profesionalnih sportaša. Veći dio ustvari čini onaj “nevidljivi” segment, intenzivni proces pripreme, različiti tipovi treninga, rehabilitacija i opuštanja, kako fizičkog pa tako i psihičkog. To itekako dobro zna naš proslavljeni vaterpolski reprezentativac Jerko Marinić Kragić koji je svoju kondiciju i fleksibilnost, ali i regeneraciju nakon napornih treninga povjerio luksuznom RE:CUPERA Wellness & Spa centru u kultnom splitskom resortu Le Méridien Lav, jednom od najsuvremenijeg i najopremljenijeg beauty centra na Jadranskoj obali s holističkim pristupom wellnessu.

“Pilates reformer je izvrsna nadopuna intenzivnim vaterpolskim treninzima. Ono što je sjajno kod ove sprave je da oblikuje cijelo tijelo, aktivira sve mišićne skupine i omogućava izvođenje 500 različitih pokreta čime povećava pokretljivost tijela što je u vaterpolu izuzetno važno. A osim što radim na povećanju fleksibilnosti i izdržljivosti mišića, znam da Pilates reformer mogu koristiti i ako je posrijedi neka ozljeda jer vježbanje na spravi ne opterećuje zglobove”, objašnjava Jerko Marinić Kragić, igrač vaterpolskog kluba Jadran, koji redovito vježba na Pilates reformeru u RE:CUPERA fitness centru u kultnom splitskom resortu Le Méridien Lav.

No, osim treninga koji su ključni dio pripreme za sve izazove koje nosi zahtjevna vaterpolska sezona, naš proslavljeni vaterpolist veliku pažnju poklanja i regeneraciji i opuštanju nakon velikih napora koji čine nezanemarivi faktor u postizanju sportskih uspjeha. Kako bi se psihički i fizički pripremio za sva sportska nadmetanja u bazenu Marinić Kragić svoj balans pronalazi u RE:CUPERA spa centru. “Bolove u mišićima umanjujem kombiniranjem toplo-hladnih terapija. Za opuštanje mišića, poboljšanje cirkulacije, ali i smirivanje misli, najboljim se pokazala kombinacija saune ili parne kupelji s ‘ledenim’ tušem”, govori o svom iskustvu Marinić Kragić te dodaje: “Iako bazen povezujem s vaterpolom, u bazenu se volim i opustiti. Posebno kad je riječ o RE:CUPERA vanjskom bazenu s pogledom na more! Tu odmah zaboravim sve probleme”.

Uspješni sportaš ne propušta ni priliku za masažu poput one sportske posebno dizajnirane za umorne i bolne mišiće, uzrokovane učestalim vježbanjem. “Obožavam masaže jer se nakon njih uvijek osjećam preporođeno, bilo da je riječ o intenzivnijoj sportskoj masaži ili nekoj srednjeg intenziteta. Posebno opuštajuća je Ku Nye masaža koja riješi baš svaku napetost u mišićima”, otkriva vaterpolist o jednom od svojih omiljenih tretmana tijekom kojeg se primjenjuju vruće vrećice s himalajskom soli, suhom lavandom i vrućim kristalima te se radi kaping i masaža s Ku Nye uljem. Jerku omiljena spa zona sastoji se od deset tretmanskih soba koje slove kao prava oaza za relaksaciju i povratak životnom balansu, a osim navedenih tretmana, RE:CUPERA Wellness & Spa nudi i pregršt popularnih beauty tretmana kao što su Med ContourMed Visagelasersko uklanjanje dlačicamikrodermoabrazijapresoterapija, te tretmani za lice ili tijelo.

Fotografije (Marko Mihaljević)