Aktivni odmor

Kroz projekt ‘Hrvatska prirodno tvoja’ u Brelima zasađene sadnice tamarisa

Hrvatska prirodno tvoja

Brela su se priključila akciji sadnje stabala koja ima za cilj pridonijeti kompenziranju emisija CO2 automobilskih turističkih posjeta.

U tu svrhu Turistička zajednica Brela posadila je 12 stabala tamarisa uz šetnicu uz more, na tri lokacije – u Starom portu, Beruliji i u Solinama.

Radi se o Projektu poticanja razvoja održivog razvoja turizma „Hrvatska prirodno tvoja” – „Croatia naturally yours” čiji su pokrovitelji Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Dvanaest sadnica obilježene su znakom održivosti hrvatskog turizma „Hrvatska prirodno tvoja” – „Croatia naturally yours”. Razvijena je i aplikacija za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš (European Environment Agency) pod nazivom MapMyTree u koju je TZ unijela podatke o posađenim sadnicama stabala.

Na 20. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, održanoj 21. prosinca 2022. godine, članovi Turističkog vijeća usvojili su Odluku o raspodjeli sredstava lokalnim turističkim zajednicama za nabavu sadnica stabala u 2022. i 2023. godini u okviru navedenog projekta.

Razvijena ekološka svijest važna je za budućnost hrvatskog turizma, a upravo tome doprinosi ova akcija sadnje stabala.

Više: brela.hr