Aktivni odmor

Četvrto izdanje utrke “Brač run” u idiličnom ambijentu bračkih Selaca!

“Četvrto izdanje utrke „Brač run“ održati će se 10. lipnja na otoku Braču

Ukoliko ste među onim sretnicima koji ne moraju potegnuti s drugog kraja svijeta da bi uživali u natjecanju u idiličnom ambijentu Selaca, ostanite uz naš tekst i saznajte zbog čega je trkački vikend u koji možete uključiti i Vaše najmlađe – upravo sjajna ideja!

U sklopu ovog trkačkog eventa sa cross utrkama na 5KM i 10KM kao centralnim događanjima održati će se i Kids run utrka za djecu. No, osim trkačkih aktivnosti, za ovaj aktivan vikend planira se niz drugih događanja, kao što su degustacija lokalnih proizvoda,  zabavni program, organizirani obilasci i drugo.

Osnovni cilj projekta “Brač run”  je razvoj turističkog proizvoda kroz organizaciju sportskog događaja koji postaje prepoznatljiv brend ne samo destinacije Selca već i čitavog otoka Brača. Razvoj ovakvog sportskog događaja podiže kvalitetu turističkog sadržaja te stvara pozitivni imidž destinacije razvojem segmenta sportskog turizma. 

Osim trkačkog natjecanja kao centralnog događaja osmišljeni su i različiti dodatni sadržaji namijenjeni ne samo trkačima već i njihovim obiteljima i drugim posjetiteljima koji uz doprinos promociji lokalne kulturne baštine doprinose povećanju broja posjetitelja u predsezoni.

Na utrkama koje su se održale prethodnih godina sudjelovao je veliki broj trkača iz Hrvatske i inozemstva, a dojmovi sudionika su izuzetno pozitivni.

To je Selčane motiviralo da ovaj projekt razvijaju i dalje, i ističu važnost bavljenja sportom, podižu svijest o važnosti aktivnog načina života i da tome uče i svoju djecu.

Više: Turistička zajednica Selca