Aktivni odmor

UVATI VITAR BIKE MARATON 2023. Još jedno izdanje najvjetrovitije bračke MTB utrke je pred nama!

POBJEDNIČKI TROLIST – ORGANIZACIJA, STAZE I GOSTOPRIMSTVO provjereni su sutivanski aduti za održavanje omiljene MTB utrke koja se održava od 26.-28. svibnja u Sutivanu na otoku Braču.

NAJBOLJE MALO MISTO IGDJE, IKADA. Nastala na krilima sutivanskog festivala Vanka regule, koji je u mjesto doveo egzotične sportove, utrka Uvati vitar spektakularan je event za ljubitelje brdskog biciklizma u autentičnom otočkom ambijentu, a krajem svibnja, nakon dvogodišnje pandemijske pauze koja je prekinuta prošle sezone, održava se njeno jubilarno šesto izdanje i ove godine uz potporu Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije i Splitsko – dalmatinske županije.

PRIJAVE SU JOŠ OTVORENE!
Želite li i Vi uvatit’ vitar, znajte da se uz malo sportskog elana i na dva kotača to itekako može –  priključite se ovoj sjajnoj manifestaciji i saznajte zašto biciklisti smatraju da je Sutivan najbolje malo misto igdje, ikada!

Prijavite se na linku i provedite nezaboravni vikend u Sutivanu na otoku Braču!

VJETROVITE STAZE. Prijateljski i pristupačan duh Sutivana ogleda se i u ovoj utrci – nije potrebna nikakva licenca, dovoljno je da znate voziti bicikl, a očekuju vas tri klasične biciklističke utrke i sve popularnija utrka e-bicikala, koju će ugostiti srednje dugačka (40+ km) staza „Vitar“. Ove godine znatno je vozljivija i sa manje visinske razlike, a za klasične utrke, pored Vitra, tu su i mirna „Bonaca“ sa svojih 20 kilometara duljine, te izazovna, čak 75 kilometara dugačka „Bura“, koja u stilu notorne dalmatinske „zlobnice od vjetra“ uživa svojevrstan prestiž među natjecateljima. Prošle ju je godine najuspješnije savladao Vodičanin Marko Fržop, postavivši i novi rekord staze od 3h11’40”!

I OVOGODIŠNJI VITAR PRŠTI DOGAĐANJIMA. Da ovaj omiljeni event nema namjeru odustati od svog zasluženog renomea, pokazuje i bogat program ovogodišnjih događanja. Šušur kreće u petak poslijepodne, 26. svibnja, kada će na velikom mostu biti postavljena expo zona (vrlo sadržajan sajam bicikala i biciklističke opreme s brojnim poznatim markama i proizvođačima!), a tada se očekuje i dolazak sudionika te njihovo preuzimanje bogatih startnih paketa uz kanapee, piće dobrodošlice i sofisticirani glazbeni odabir specijalno za tu priliku angažiranog DJ-a. Subota, 27. svibnja, ključni je natjecateljski dan – tada će se, naime, održati utrke na tri spomenute staze i e-bike utrka, a navečer se druženje nastavlja do dugo u noć uz uistinu gala večeru (već i sama pomisao na slasnu paštetu od tune i bračku janjetinu izaziva zazubice!), proglašenje pobjednika te veliki koncert benda „Ljetno kino“, a bit će upriličena i iznimno bogata tombola.

NAJSLAĐA UTRKA. Pravi šlag na kraju utrka je za najmlađe natjecatelje, koja je na rasporedu u nedjelju, 28. svibnja. Prošle je godine imala 40-ak malih sudionika koji su pokazali zavidnu razinu veselja i natjecateljskog entuzijazma, stoga ne sumnjamo da će se sličan slatki scenarij ponoviti i u ovom šestom, jubilarnom izdanju Vitra! Valja napomenuti i da će dan ranije, za vrijeme triju utrka, na sutivanskoj šetnici biti organiziran kids corner idealan za zabavu i druženje po mjeri najmlađih sudionika.

SUTIVAN I BICIKLIZAM vole se još od 2015., kada je gradić i službeno postao bike friendly destinacija, a utrka „vjetrovitim“ stazama najljepša je proslava njihovog prijateljstva. Poželimo mu i ove godine sjajan vjetar u leđa, a ni najmanje ne sumnjamo da će svoju laskavu titulu – onu najbiciklističkijeg malog mjesta! – opravdati i ovom prilikom.

www.visitsutivan.com

Facebook