Aktualno

Popularni nizozemski i belgijski turistički novinari oduševljeni ljepotama Dubrovnika, Cavtata, Konavala i Stona

Dubrovačko-neretvansku županiju je od 10.-14. svibnja posjetila grupa novinara iz Belgije i Nizozemske u pratnji djelatnika predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Belgiji gospodina Dalibora Soldana.

Novinari su obišli Konavle, gdje su imali vinokušnju, Cavtat, Soko Grad, Dubrovnik, Arboretum u Trstenome, mali Ston s kušanjem i vađenjem kamenica, stonsku solanu i zidine i muzej vina u Putnikovićima, te otok Mljet. Usprkos lošem vremenu novinari su bili oduševljenim viđenim i doživljenim, a  prikupili su puno materijala  za svoje članke. Gospodin Peter-Paul Van Oyen koji je „freelancer“ napisat će članke za magazine De Zondag, Hotel Business i Restaurant Business, gospođa Simons Ulrike piše reportažu za online magazin Grand.be, gospođa Vivian Melissa van’t Land predstavlja online i offline magazin Next Travel magazine, gospodin Micha Jacobs piše članak o putovanjima za nizozemski mjesečnik Playboy, dok Christel van der Spoel piše reportažu o putovanjima za magazin Grazia.

Dubrovačko-neretvansku županiju je od 13.-15. svibnja posjetila i četveročlana Poljska TV ekipa TV postaje TVN Discovery koja je snimala emisiju za jedan od najgledanijih jutarnjih programa u PoljskojDzien dobry TVN. Emisija pokriva široku tematiku vezanu za lifestyle, kao i reportaže o putovanjima koje se zovu „see you“. Rubriku „see you“ vodi g. Michal Cassanis koji je između ostalog poznati putopisac i zamjenik glavnog urednika National Geographic Poland. TV ekipi je pored brojnih povijesnih i prirodnih ljepota Dubrovačko – neretvanske županije omogućeno snimanje pripreme hobotnice ispod peke, kao i vađenje i degustiranje kamenica.

Belgijskom novinaru Igoru Vandenergheu koji piše za magazin De Zontag naklade 645.000 primjeraka i njegovoj partnerici koja vodi blog na stranici mademoisellelek.net  organizirana je vinokušnja i obilazak Cavtata u subotu 13. svibnja 2023.