Blog

Svjetsko zlato za dva Aminessova maslinova ulja!

Na prestižnom natjecanju u New Yorku nagrađena ulja Vergal Frantoio i Vergal Leccino

Novigrad, 7. travnja 2023. – Dva maslinova ulja novigradske turističke kompanije Aminess proglašena su jednima od najboljih na svijetu. Na natjecanju The New York International Olive Oil Competition u New Yorku ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal Frantoio po peti puta je izborilo zlatnu medalju. Zlatom je po prvi puta okrunjeno i ulje Vergal Leccino.

Na ovom prestižnom natjecanju, najvećem i najcjenjenijem po pitanju kvalitete maslinovih ulja, ove godine analizirano je ukupno 1244 uzoraka iz 28 zemalja. Hrvatska je na natjecanju sudjelovala s čak 128 uzoraka ulja, čiju kvalitetu je ispitivao tim od 21 stručnjaka.

Peterostruki pobjednik – Vergal Frantoio, je visokokvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje, a Aminess već 15 godina njeguje tradiciju proizvodnje istog, dok je Vergal Leccino maslinovo ulje naglašene kvalitete, svježeg mirisa i voćnog okusa masline, blago gorkog i pikantnog. Riječ je o ulju koje se izvrsno sljubljuje s ribom, škampima ili kozicama, lignjama i sipama na žaru te raznim salatama.

Maslinova ulja Vergal dolaze iz vlastite proizvodnje Aminessa koji već godinama ulaže u kvalitetno uzgajanje sortnih ulja Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarska bjelica. Maslinici se nalaze u neposrednoj blizini mora, što uvelike pogoduje plodu masline i kvaliteti ulja. Od plodova Aminess maslinika u prošloj godini proizvedeno je 8000 litara ulja. Sam naziv Vergal potječe od starog izvora slatke vode koji je bio sinonim za zdravlje, čistoću i život.

Vergal je već godinama prepoznatljiv brand na tržištu visokokvalitetnih ulja, za što potvrde stižu sa svih strana. Osim zlatnih medalja iz New Yorka, ulja koja proizvodi Aminess, jedna od najbrže rastućih hotelskih grupacija, ove su godine jubilarni deseti puta ušla u Flos Olei – najcjenjeniji vodič maslinovih ulja na svijetu.