Aktualno

Supetarski božićni kantun – doživite nezaboravni Advent na najljepšem dalmatinskom otoku!

I ove godine Grad Supetar, TZ grada Supetra i supetarski ugostitelji za Vas su pripremili nezaboravan program na svima znanom “Božićnom Kantunu”.

Supetrani i njihovi gosti ovo Božićno vrijeme moći će uživati u prigodnoj ponudi adventskih kućica, popularnim pub kvizovima, dječjem programu i poklonima za najmlađe, večerima kulturne glazbe, fešti o spize, Dj i plesnom programu, spektakularnom novogodišnjem provodu, kino programu… te brojnim drugim dogadjanjima.

Program Božićnog kantuna započeo je u jutarnjim satima 6. prosinca, dodjelom naknada za novorođenu djecu. U popodnevnim satima najmlađe je razveselio dolazak Sv Nikole. Unatoč lošem vremenu, u večernjim satima, Supetrani i njihovi gosti uživali su u nezaboravnoj atmosferi uz DJ Peruza i svevremenske hitove.

BLAGDANSKA FEŠTA O SPIZE

BOŽIĆNI MARENDIN humanitarna akcija ugostitelja i TZ Grada Supetra, održava se 9. i 16. prosinca, 14. i 22. prosinca učenici i kuhari Srednje škole Brač održati će prezentaciju tradicionalne bračke kužine, 16. prosinca te na Badnjak, tradicionalno je organizirana podjela bakalara, fritula i brassćuta.

Za bogatu lepezu blagdanskih okusa pobrinuli su se ugostitelji
Kuhano vino, gin, Quesadilla, kobasice, buncek, kiseli kupus, tapasi, fritule i puno ljudi dobre volje, sve nas to čeka svaki dan na našem “Božićnom kantunu” u organizaciji supetarskih ugostitelja.

Dobroj atmosferi “Supetarskog božićnog kantuna” pridonijeti će popularni pub kvizovi, Bračologija – kviz znanja o otoku Braču – autora i voditelja Ivana Cvitanića, kroz igru i druženje naučit ćete više o ovom prekrasnom škoju. Glavna nagrada je “bračka Biblija”, prekrasna monografija otoka Brača, koju donira Zaklada “OTOK BRAČ – negdje između mora i zvijezda”.

Od kvizova, večeri igara i radionica važno je još spomenuti Jelkinu Cinkvinu i Božićni pub kviz Tihomira Eterovića te umjetničku radionicu Tepli koluri Zejne Trebotić.

Priču o “Njihovom” Caminu, stazi i putovanju života, Tonijele Marošević i Tomislava Ramljaka imat ćemo prilike poslušati 22. prosinca.

Manifestaciju Supetarski Božićni kantun prati bogat i zanimljiv program kulturnih događanja kroz koji će se prikazati jedinstvena otočka tradicija. Supetarska božićna kartulina – tradicionalni koncert u župnoj crkvi održat će se 26. prosinca, poetska večer “Na kantunu – stih”, na rasporedu je 27. prosinca.

Za najbolju zabavu na doček Nove godine pobrinut će se B-BAND & DJ.

Bogat program za najmlađe Supetrane

Pri kreiranju sadržaja uvijek se ide za tim da se prvo udovolji najmlađima. Tako će se, osim glazbenog, gastro i kulturnog programa posebna pozornost posvetiti programima za djecu – posebno osmišljenim sadržajima kojima će se animirati najmlađe supetrane.

Predstavu “Kako je vilenjak spasio Božić?”, mali Supetrani pogledati će 10. prosinca u zimskom kinu. Umjetnička radionica za djecu u organizaciji Ane Dragičević održava se čak tri puta u prosincu, a prava blagdansko scenska poslastica održava se 18. prosinca s početkom u 19 sati – omiljena dječja baletna predstava ORAŠAR, u organizaciji plesnog studija “Renata”.

Široka lepeza adventskih događanja za sve generacije jamstvo su dobre zabave u Supetru!

Foto: Tz grada Supetra

www.supetar.hr