Gastro

Turistička zajednica grada Trilja i produkcijska kuća AS Media osvojili nagradu za promotivno – turistički film “GRABSKE MLINICE”

Turističko – promotivni film “Grabske mlinice” osvojio je priznanje  u kategoriji krajobraz na 25. međunarodnom festivalu ITF’CRO 2022., među 188 filmova/videa nominirana za festivalsku nagradu, pristigla iz 143 zemlje svijeta s 5 kontinenata. Film je autorsko djelo produkcije As media, Sande Grgas Prkić i Petra Prkića.

Pogled u prošlost kako se nekada živjelo

“Grabske mlinice jedan su od bisera Dalmatinske zagore koji zasigurno zaslužuju promociju. Trilj je poznat po gastronomiji, prirodnoj i kulturnoj baštini dok se posljednjih godina etablirao kao jedna od najpoznatijih blus destinacija u ovom dijelu Europe. No Trilj ima još puno toga za ponuditi. Jedno od mjesta koje svakako zaslužuju pažnju i domaćih i stranih turista su Grabske mlinice”, kazala je direktorica TZ Trilj Andriana Ivković.

Grabske mlinice – zaštićeno kulturno dobro

U triljskome kraju svakako jedan od najatraktivnijih turističkih lokaliteta je sklop starih Grapskih mlinica uz izvor rječice Grab. Sklop starih mlinica nastao u čistoj i netaknutoj prirodi, uz izvor rijeke Grab po kojem su mlinice i dobile ime. Najstarije datiraju iz 17. stoljeća, a neke su još i danas u funkciji i daju nam slikoviti uvid u nekadašnji iskonski način života.

Foto: Privatna arhiva, Tz grada Trilja