Aktivni odmor

Radionice za djecu i mlade u Sutivanu na Braču – Jedni će graditi makete brodova, drugi makete rive

Turistička zajednica općine Sutivan ne posustaje s aktivnostima ni po završetku turističke sezone: upravo suprotno – okreće se lokalnom stanovništvu, primarno djeci i mladima, za koje osmišljava i provodi čitav niz različitih aktivnosti. Ovog puta, na redu su radionice kojima će im približiti bogatu maritimnu baštinu svoga kraja.

Ante Božanić, poznatiji kao Pepe Kalafot, stiže s Visa kako bi u kreativnim radionicama s djecom pomogao u izradi makete stivanske rive. U radionicama će, od srijede do petka, sudjelovati djeca osnovnoškolske dobi, a radionica će se održavati u prostorijama bivšeg dječjeg vrtića.

U istom prostoru, ali u nedjelju i ponedjeljak, 30. i 31. listopada, održat će se ukupno tri brodomaketarske radionice, namijenjene djeci vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Hrvatski savez brodomaketara osmislio je radionice za djecu i mlade koje će pomoći u razvijanju i promicanju brodomaketarstva u Hrvatskoj kroz izvannastavnu i izvanškolsku aktivnost. Na njima, kombinirajući znanja i vještine iz različitih domena – matematike, fizike, kemije, povijesti i drugo, djeca dobivaju različite informacije i na njima zanimljiv način stječu različita znanja i vještine.

Sudjelovanje u svim radionicama je besplatno, ali se za radionice brodomaketarstva potrebno prijaviti, u uredu Turističke zajednice općine Sutivan ili putem maila [email protected]. Broj mjesta na svakoj radionici je ograničen na 10 polaznika, stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme!

Ove radionice dio su projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Projekt je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 172.637,72 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.