Aktivni odmor

Horseback riding Podstrana – nezaboravna avantura nadomak Splita


Ako ste ljubitelji aktivnog odmora, a ovih dana razmišljate koju destinaciju iduću posjetiti, preporučujemo da na vašu „to visit“ listu obavezno stavite Podstranu. Vjerujte nam na riječ, jer osim što ćete se u Podstrani kvalitetno odmoriti, ona je idealan izbor i za aktivni odmor.

Prirodne ljepote, relaksirajuća atmosfera, brojne plaže, šetnica uz more, mitsko brdo Perun
u pozadini, bajkovita Gornja Podstrana,kulturna baština, gastronomska i ostala ponuda spoj
je u kojem uživaju baš svi-ljubitelji sporijeg, ali i jačeg tempa, turisti i domaći.

Kad je u pitanju aktivni turizam, Podstrana ima itekako što za ponuditi, a jedna od aktivnosti
koju obavezno morate ubaciti na vašu „to do“ listu je jahačka tura Horseback Riding
Podstrana.


Sigurni smo da je ova informacija razveselila brojne ljubitelje konja, a ranč je smješten u
bajkovitom eko-selu Gornja Podstrana, podno mitskog Peruna. Udaljena je 12 kilometara od
Splita te svega 10-ak minuta vožnje od samog centra Podstrane.

Zašto baš Horseback Riding avantura?

Jahačka tura Horseback Riding specifična je po tome što ćete istovremeno uživati u prizorima koji vas okružuju te osim mira, upijati i zanimljive povijesne detalje i tako bolje upoznati idiličnu Gornju Podstranu. Ova izvrsna jahačka avantura, predviđena je za početnke, ali i one iskusne jahače.



Starorimskim putevima…

Imat ćete priliku jahati konja koji će vas voditi starorimskim putem koji se proteže duž brda Perun te spaja dva stara sela Podstranu i Krilo. Ovaj makadamski put, tada je bila jedina cesta koja je spajala ova idilična sela. Za to vrijeme, vodič će vas detaljno upoznati s mjestom i unijeti dašak starih vremena objašnjavajući vam tradiciju i običaje starih mještana.

Jahanje opušta
Osim što ćete obogatiti svoje znanje, ova jahačka tura Horseback Riding Podstrana idealna je za sve koji se žele na trenutak u potpunosti resetirati i zaboraviti na sve brige i obaveze. Uz ovakav panoramski pogled koji puca na otoke Hvar, Brač, Šoltu, Vis, poluotok Čiovo, Stobreč i Split, svježi zrak, zvukove prirode i topot konja definitivno ćete „napuniti baterije“ za dalje. Dok vi upijate mir i zanimljive priče, konj će vas polagano i ritmom koji vi želite voditi kroz oazu koju morate iskusiti.

Za koga je predviđena ova tura?
Ne morate se brinuti, Hoseback Riding avantura predviđena je za početnike, ali i one iskusne kad je u pitanju jahanje. Kako su nam organizatori potvrdili, nije potrebno prethodno znanje jahanja. Dobna granica je 12 godina, a grupe se sastoje od 3-5 ljudi. Konji su mirne naravi i jako staloženi.

Upoznajte konje i naučite nešto novo
Jedva čekamo da upoznate ovu pitomu petorku, izrazito mirne naravi. Kako nam je vlasnik potvrdio, konji dok su mladi znaju biti malo temperamentniji pa su baš zato odabrali starije konje, kastrate i kobile koje su odlične za početnike. Trenutačno se na ranču nalazi pet konja, a u planu je da im se pridruži još novih konja. Vodič će vas detaljno upoznati s njihovom rutinom i načinom na koji se brinu o njima.



Kako izgleda tura?
Transfer je organiziran, vozač će doći po vas na željenu lokaciju i krećete put ranča. Na ranču će vas dočekati vodič koji će vas upoznati s konjima i izložiti plan ture. Nakon pića dobrodošlice i potrebnih informacija, krećete na put dug 5 kilometara duge dvosmjerne staze, široke 3 metra. Cijeli put ide se hodom bez kasa, a vodič kontrolira tempo i raspored grupe tijekom traila.

Grupe su male i personalizirane (3-5 osoba) što vam ostavlja prostor da pitate vodiča sve što
vas zanima u vezi podneblja, konja i svega ostalog. Avantura traje otprilike 2 sata, nakon čega vas čeka okrjepa uz tradicionalnu dalmatinsku hranu i piće. Po završetku, vozač vas vraća na željenu lokaciju.


Kako se trebam odjenuti?
Ako se pitate što odjenuti, organizatori su potvrdili da se udobno odjenete uz obavezne duge hlače i tenisice.

Kako mogu rezervati ovu jahačku turu?
Sve detalje možete pronaći na službenoj web stranici Horseback riding Podstrana, a tu su i Instagram i Facebook profili, s kontaktom i detaljima ove zanimljive ture. Uvijek ste dobrodošli na ranč i na jahačku turu, jer su otvoreni tijekom cijele godine.


Nadamo se da smo vas inspirirali i dali vam ideju za vašu iduću avanturu. Vjerujte nam na riječ i slobodno stavite kvačicu na ovu atraktivnu destinaciju nadomak Splitu, a mi vam garantiramo da ćete baš ovdje provesti odličan izlet ili godišnji odmor iz snova.

Sretan Vam put i vidimo se u Podstrani!

#visitPodstrana