Aktualno

Ella Dvornik i Goran Jović „Srednja Dalmacija ima priliku biti broj jedan destinacija u Europi!“

1.Međunarodni susret influencera u Splitsko – dalmatinskoj županiji

Ella Dvornik Pearce i Goran Jović zaštitna lica destinacijske kampanje #CentralDalmatiapower

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, u sklopu marketinškog projekta #CentralDalmatiapower, pokreće destinacijsku kampanju, po svemu drugačiju od svih dosadašnjih. U Srednjoj Dalmaciji od 1. do 3. lipnja boravit će tridesetak domaćih i stranih turističkih influencera, kako bi u digitalnom svijetu promovirali ljepote ove regije.



Ambasadori kampanje su jedna od najuspješnijih hrvatskih influencerica Ella Dvornik Pearce i poznati hrvatski putopisac Goran Jović. Tri dana će domaći i strani turistički influenceri otkrivati najzanimljivije atrakcije Splitsko-dalmatinske županije i u svojim feed-ovima Srednju Dalmaciju staviti u fokus na raznim digitalnim kanalima te privući i najznačajnije svjetske medije.



Proširit ćemo priču o ljepotama i atrakcijama Srednje Dalmacije po cijelom svijetu

– Pokrenuli smo destinacijsku kampanju #CentralDalmatiapower koristeći snagu influencera. Do sada smo koristili veoma ozbiljno društvene mreže Facebook, Instagram, YouTube za promociju, aktivni smo i u drugim kanalima promocije kao što su sajmovi i drugo. Međutim, ovo je jedan kanal kojeg nismo dovoljno implementirali i smatramo da će polučiti veliki doseg do potencijalnih gostiju. Imamo prirodne ljepote, savršenu destinaciju koju treba promovirati u svakom mogućem obliku. Ciljamo na publiku koja prati ove influencere, zamislite koliki će broj ljudi vidjeti objave od tridesetak influencera koji će biti naši gosti. Želimo da svoja iskustva podjele sa svojim pratiteljima kako bi dobili što bolji marketinški efekt. Ovoj kampanji nije samo cilj promocija destinacije, cilj je i povezati hotelijere i ugostitelje s influencerima, ali i educirati mlade ljude koji žele to postati da vide kakav je to posao – kazao je u uvodu direktor Turističke zajednice Joško Stella 

-Influenceri su značajan kanal kojim brendovi dopiru do svoje publike. Kategorija broj jedan su putovanja. Imaju velik utjecaj među svojim pratiteljima, znaju kako reklamirati i prodati određeni proizvod i uslugu… vole se dobro zabaviti, posjetiti lijepa mjesta i jesti finu hranu a milijuni njihovih pratitelja slijede njihov izbor. Za naše influencere pripremili smo bogat itinerar. Prvoga dana susreta, 1.6., influencerima je domaćin Makarska rivijera. Očekuje ih šetnja atraktivnim Skywalk-om, egzibicijski meč s profesionalnim igračicama na WTA turniru u Makarskoj, drugog dana sudjelovat će na predavanjima i okruglom stolu na temu: Utjecaj influencer marketinga na turističku industriju, a zatim obići Klišku tvrđavu i družiti se s Kliškim uskocima.

Ljepote otoka Brača, s naglaskom na vinsku priču, svjetski poznatu plažu Zlatni rat i vrijednu zbirku Dominikanskog samostana u Bolu upoznavat će drugoga dana posjeta, uz obilazak vinograda Stine i degustacije u vinariji. Poslijepodne je predviđeno za izlet na otok Hvar, posjet hvarskom kazalištu i Arsenalu, a uz zalazak sunca predviđena je večera na prekrasnoj Hvarskoj tvrđavi“– kazala nam je suorganizatorica i urednica Croatia Hot Spots magazina Maja Zlokić

– Čast mi je biti ambasador i promotor kampanje i ove županije jer od tu potječem. Mislim da imamo što s ponosom promovirati, jako se veselim obići neke destinacije koje ni sama nisam posjetila. Odlična je stvar što će nam se uz domaće influencere pridružiti i strani koji će preko svojih društvenih mreža u svijet slati najljepše priče našeg kraja. Mislim da Dalmacija ima priliku biti broj jedan destinacija u Europi – zaključila je Ella koju na Instagramu prati skoro 600.000  followera milijuna ljudi, a kako kaže uglavnom je prate obitelji s djecom – kazala je. 

– Moj fokus je upravo na toj publici i trudim se promovirati sadržaj koji je njima zanimljiv. Zanima ih gdje mogu putovati s djecom, kakav se sadržaj u tom smislu nudi, a to je jako važan dio turizma. Svi misle da influenceri sjede doma i ništa ne rade, možda tako i njima izgleda po našim fotkama s kauča, ali vjerujte mi da tu ima dosta posla. Meni nije teško, ne trebam se nikome opravdavati jer volim ono čime se bavim i nije mi teško raditi. Jedini mi je cilj da nasmijem svoju publiku i da im ponudim zabavu, a često i neke korisne informacije koje možda nisu imali prilike čuti – dodala je.

Gorana Jovića prati preko 200 tisuća pratitelja, a njegov Instagram profil krase sjajne fotografije i videozapisi s putovanja i destinacija koje je obišao. 

– Veseli me što se pokrenuo ovaj projekt, mislim da možemo napraviti nevjerojatne stvari na društvenim mrežama. Veseli me upoznati i druge kolege, danas sam upoznao Ellu koja je majstor svog zanata. Influenceri mogu jako dobro ‘prodati’ destinaciju, često se našalim – ako napraviš dobru fotku, s dobrim modelom, u lijepoj haljini, na genijalnoj lokaciji, koja će žena to propustiti, a koji muškarac može odbiti svoju ženu koja poželi tamo otići. Jednostavan recept – zaključio je Jović. 

– Najviše pratitelja imam iz Hrvatske i susjednih zemalja te Latinske Amerike jer je moja gospođa iz Brazila. Posjetio sam mnoge genijalne lokacije, povezao sam svoj fotografski dar i Instagram, gdje god sam bio s ciljem da se odmorim, posao me našao. Ne mogu se požaliti, guštao sam, radio i u konačnici zaradio – dodao je.

Foto: Goran Dedić