Aktivni odmor

5 RAZLOGA ZAŠTO OVOG PROLJEĆA ŽELIMO POSJETITI LOŽIŠĆA NA OTOKU BRAČU

  1. POSLASTICA ZA LJUBITELJE OTOČKE ARHITEKTURE. Zamislite idilično naselje izgrađeno na kamenom proplanku iznad mora, čije su se kamene kuće načičkale jedna iza druge do samog vrha mjesta, pročeljem sve do jedne okrenute ka suncu, kao da se smiješe! Ponosno i pomalo strogo, kao da svu tu ljepotu drži na okupu, ovim neobičnim skladom dominira jedan od ponajljepših zvonika na domaćem prostoru, ali i šire. Upravo smo Vam opisali Ložišća – jedan od najsjajnijih primjera klasične otočne gradnje od kamena koje ćete ikad vidjeti!
Foto: Martonio Paleka
Može biti slika sljedećeg: na otvorenom
Foto: Pointers travel

2. KAMPANEL JE PRIČA ZA SEBE. Zvonik crkve sv. Ivana i Pavla, podignut 1899. prema nacrtu Ivana Rendića, čuveni je kiparski virtuoz prvotno namijenio Veneciji, a mještanima ponudio skromnije i jednostavnije rješenje. Ali, dišpetožasti su se Ložišćani zainatili, te prikupljali novac i maslinovo ulje, pa se čak i zadužili, samo da bi imali najlipši kampanel na otoku!

Foto: Studio Gabric

Foto: Studio Gabric

3. ATRAKTIVNI FOTO POINT U Ložišćima ćete pronaći i atraktivni photo point – preslatku klupicu s koje puca izvrstan pogled na spomenuti zvonik nad zvonicima, a nama se sviđa i jarkožuti bicikl sa cvijećem – atraktivna instalacija u samom mjestu, koja će, sa zvonikom u pozadini, ponuditi fantastičan sadržaj za fotografiranje. Isprobajte popularni bokeh efekt – estetsku kvalitetu zamagljenosti koja nastaje na dijelovima slike izvan fokusa – i napravite fotografiju istinske umjetničke vrijednosti!

Foto: Tz Milna

Foto: Studio Gabrić

4. ZNAMENITOSTI VRIJEDNE DIVLJENJA. Ovaj kameni dragulj krije još intrigantnih znamenitosti – primjerice, Kameni most, ujedno nazvan i Most Franje Josipa, podignut je u vrijeme austrijske uprave na Braču, a početkom 19. st. na području sela izgrađeno je i jedno od najvećih sabirališta vode na otoku, Donji pisk ili Stara voda – primjer savršenog kultiviranja agrarnog krajolika bez narušavanja prirodnog okruženja!

Most Franje Josipa | Sutivan
Foto: Tz Milna
Foto: Booking.com

5. OSJEĆAJTE SE POPUT MODERNIH ROBINZONA. Poželite li odsjesti u ovoj idiličnoj živoj razglednici, opredijelite se za neku od kuća za odmor, koje će Vam, pored ugodnog osjećaja izmještenosti iz frenetične svakodnevnice, ponuditi i sve udobnosti modernog života – od besplatnog parkinga i wi fi konekcije, prostranih terasa sa očaravajućim pogledom, pa do mogućnosti dugoročnog boravka od 28 dana i više.

Foto: Booking.com

Foto: Booking.com