Aktualno

U Starom Gradu na otoku Hvaru otvoren novi cosmopolitan food bar! GRANO DURO I CRAFT BEER&GRILL Kušajte vrhunska jela s proizvodima lokalnih OPG-ova!

Posebnost bara čine vrhunske namirnice lokalnih OPG-ova

Na rivi u samom centru Starog Grada na otoku Hvaru, na mjestu nekadašnjeg Gradskog restorana nalaze se dva vrhunska gastronomska koncepta s potpisom Valamara. Craft Beer&Grill i Grano Duro uz atraktivnu i autentičnu ponudu gostima serviraju vrhunska jela s proizvodima lokalnih OPG-ova.

Ukusni steakovi te vrhunska jela s roštilja rezultat su posebnog pristupa procesu pripreme mesa. U kontroliranim uvjetima u posebnim hladnjacima za meso tako se može pronaći odležana premium govedina te ostali vrhunski rezovi mesa koji poprimaju sočnost za finalnu obradu na roštilju na drvenom ugljenu. Vrhunski okusi jela rezultat su rada vrijednog tima Valamarovih kuhara.  U ponudi se nalaze i craft piva te degustacijski pivski meniji koji svakako pružaju novi doživljaj svim ljubiteljima piva. U ovim gastronomskim konceptima, uz odličan izbor craft piva ono se koristi i kao jedan od ključnih sastojaka najukusnijih domaćih umaka i deserata.

Koncept Grano Duro Pizza&Pasta inspiriran je jednostavnošću omiljenih talijanskih specijaliteta, pizze i tjestenine s naglaskom na korištenju lokalnih sastojaka. Autentičnost okusa postiže se serviranjem isključivo ručno rađenog svježeg tijesta od najboljih domaćih sastojaka.

„Sve se radi ručno, a kada uz to dodamo vrhunsku kvalitetu posebnog brašna specijalno rađenog za tijesto pizze dobijete okus koji nemate priliku svakoga dana okusiti. Tijesto za pizzu prolazi fermentacijske procese tijekom 48 sati, a u pripremi se koriste sastojci lokalnih OPG-ova poput origana, kapara i motara koji se koriste i za pripremu hladnih predjela. Različite vrste tjestenine u našoj ponudi izrađuju se svaki dan te se tako svježe poslužuju gostima“, izjavio je Darijo Milanović – Litre, šef kuhinje Craft Beer&Grill i Grano Duro.

fe

Za pripremu jela koristimo maslinovo ulje iz uljare Božić, najveće uljare na Hvaru kao i vrhunska vina lokalnih vinara kao što su vinarijaTomić, Hvar Hills, PZ Svirče, Carić, Plenković, Vujnović i drugi. Nadalje, u bogatoj ponudi pića nudimo i domaće signature koktele pripremljene od lokalnih sastojaka tog podneblja kao što je sirup od gorke naranče, lavande, rogača itd. Vjerujem da je ovakav originalan, autentičan i lokalan pristup ono što čini ova dva gastro koncepta posebnima“, izjavio je Dario Kinkela, direktor hrane i pića u Valamaru.

U sklopu bogate ponude nalaze se i domaći sladoledi koji se svježe pripremaju u restoranu. Čak 16 različitih okusa sladoleda oduševit će sve ljubitelje ove delicije kao i svježe pečeni domaći korneti.