Blog

Otok Hvar dobro je poznat po svojim vinima, od danas je bogatiji za jednu novu vinariju, vinariju Ventus!

Vinarija Ventus otvorila svoja vrata turistima i domaćinima!

Iako proizvode vina od 2019. godine u mjestu Vrisnik u srcu otoka Hvara sa sloganom  “zajedno smo jači”, udruženim snagama s članovima svoje obitelji, otvorili su i kušaonu u Vrisniku. Više od 25 godina proizvodnja vina odvijala se kroz OPG, a ove godine dva prijatelje izlaze zajedno na tržište pod zajedničkim nazivom „Vina Ventus“.



Vinogradi Damira Gurdulića i Ive Plenkovića prostiru se po južnoj strani otoka Hvara (oko mjesta Ivan Dolac i Sveta Nedjelja) te na sjevernoj strani otoka oko mjesta Vrisnik iz kojeg i kreće cijela proizvodnja i plasman ekoloških certificiranih vina na tržište.

Kako kažu vlasnici: „Na prvo mjesto stavljamo kvalitetu stoga godišnja proizvodnja iznosi oko 30000 boca vina. Naš logo inspiriran je ružom vjetrova, svaki vino nosi ime vjetra koji je karakterističan za lokaciju vinograda. Struka je brzo prepoznala našu kvalitetu stoga već imamo priznanja i nagrade s vinskih  manifestacija (Noćnjak, Sabatina..)

Stvaramo vina u kojima njegujemo izričaj i karakter autohtonih hvarskih sorti, a stalnim unapređivanjem proizvodnih procesa i znanja objedinjujemo u našim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost.“

Vinarija Ventus je i mjesto na otoku Hvaru, posvećeno ne samo kušanju organskih vina, već i organskog maslinovog ulja.

Vinarija je sačuvala autentični dalmatinski štih, pažljivo restauriranog starog kamena, ukrašenog povijesnim alatima i obiteljskim uspomenama.

Za više informacija 091519 2644