uncategorised

Održana promocija Splitsko – dalmatinske županije u Poljskoj u Krakowu

Na velikoj svečanosti otvaranja   Male Hrvatske, parka u Krakowu koji je u cijelosti posvećen promociji Hrvatske, dana 27. lipnja posebnu promociju turističkih mogućnosti i ponude iskoristila je TZ Splitsko-dalmatinske županije, koja je jedina turistička regija koja se posebno predstavila. Naime, poljski gosti u našoj su županiji uvijek na samom vrhu po brojnosti, pa je atraktivno otvaranje hrvatskog parka u Krakowu bila prilika za podsjetiti ih na turističku ponudu Srednje Dalmacije.

Na promotivnom štandu HTZ i Splitsko-dalmatinske županije tako  su uz promotivni materijal, bili angažirani i posebni animatori za djecu koji su ih igrama, crtanjem i zabavom privukli na štand TZ županije.

Kako je nedjeljno otvaranje Male Hrvatske u Krakowu bio svojevrsni obiteljski piknik s puno djece, to je i posebnu pažnju izazvala slikovnica Dalmatiner se vratio kući, na poljskom jeziku, koju je tiskala TZ županije, a u kojoj su crtežima i pričom predstavljena najatraktivnija turistička mjesta Srednje Dalmacije.

-Tržište Poljske je za našu županiju osobito značajno jer Poljaci najradije za odmor biraju upravo našu regiju.  Iako se radi o pretežito autogostima, važno je da je Split i zračnim putem odlično povezan s nizom gradova Poljske, jer sve više novih gostiju iz te zemlje bira avion radi bržeg dolaska.

Trenutni booking iz Poljske je prema svim informacijama poslovnih partnera vrlo blizu brojkama iz 2019. godine. Na nama je učiniti sve da se odlične rezervacije pretoće u dolaske, a glavni preduvjet za to je dobra epidemiološka situacija koju moramo sačuvati – kaže Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.