Aktualno

Novo izdanje Croatian Hot Spots magazina u podjeli! Otkrijte top destinacije za najljepši doživljaj zime i proljeća!

Dragi čitatelji donijeli smo vam još jedno izdanje, i ovoga puta s obiljem prirodnih, kulturnih i gastronomskih ljepota Srednje Dalmacije.

U duhu našeg imena, Hotspots, pripremili smo za Vas pravu malu mapu, ključne točke za najljepši doživljaj zime i proljeća! Prolistajte online

Za top destinaciju ovog zimsko-proljetnog broja odabrali smo Bol na Braču i njenu globalnu atrakciju, plažu Zlatni rat koja svoj oblik i smjer mijenja točno onako kako vitar puše.

Pokazat ćemo vam zašto turisti obožavaju Bol, i zbog čega mnogobrojni mladenci upravo ovu plažu biraju za mjesto ulaska u  bračnu luku.

Nakon obilaska ove top destinacije odškrinut ćemo škrinju s blagom, pa ćemo vam pokazati gdje se nekada kovala povijest, vodile pomorske bitke, danas oživljene kao vrhunska turistička atrakcija. Istražit ćemo koja etno eko sela skriva Srednja Dalmacija, i što u njima možete raditi.

A onda ćemo krenuti u svijet fantazije, tragom planetarno poznate HBO-ove serije Igra prijestolja, i odvesti vas na jedinstvene lokacije na kojima je šetala Majka zmajeva praćena svojim zmajevima i vojskom.

Related image

Znate li da otok Hvar čuva brojna blaga UNESCO-ove zaštite? Proći ćete ih s nama, šapnuti ćemo vam tko stvara čipku od agave, tko sudjeluje u mističnoj vjerskoj procesiji i zašto je važno polje pokraj Starog Grada.

A onda ćemo otići u Dalmatinsku zagoru, ali ovoga puta na dva kotača, rutama koje će vas provesti pokraj kulturnih lokaliteta, uz jezera, rijeke, mlinice, polja i brda.

Ići ćemo i u Ston, popet ćemo vas na druge najveće zidine na svijetu, spustit ćemo vas u bazene da okušate sol života, a onda vas prebaciti opet odakle smo i krenuli, na Brač.

Ovoga puta na zapad otoka, prvo u Milnu, putovima starih kapetana, a  onda u predivni Sutivan kojeg ćete upoznati kroz aktivni odmor. U ovoj šetnji ljepotama Srednje Dalmacije nadamo se kako ćete uživati isto onoliko koliko i mi, dok smo ih samo za vas otkrivali.  

Croatia Hot spots magazine dostupan je u turističkim zajednicama i turističkim info centrima. Ukoliko ne uspijete doći do svog primjerka, prolistajte Vaš primjerak ONLINE!

Urednica
Maja Zlokić

Foto: Arhiva turističkih zajednica, naslovna: Mario Zlokić