Aktualno

Advent u Zadru – posjetite najljepšu zimsku bajku u Dalmaciji!

Uživajte u obilju dobre zabave, koncertima i vrhunskim blagdanskim delicijama!

Peto izdanje Adventa u Zadru od 22. studenog 2019. do 2. siječnja 2020. godine nudi obilje dobre zabave, sjajne glazbe, koncerata i uživanja u blagdanskim delicijama!

Đir po gradu

Tradicionalni deveti po redu Đir po gradu u organizaciji Grada Zadra te uz partnere iz Udruženja obrtnika Zadar, Turističke zajednice Grada Zadra, Hrvatske gospodarske komore Zadar i Obrtničke komore Zadarske županije, ove godine počinje 22. studenoga i trajat će sve do 15. siječnja. U tom će periodu svi restorani, trgovine i muzeji s oznakom i naljepnicom Đir po gradu nuditi prigodne menije po pristupačnim cijenama, kao i posebne ponude, akcije i popuste, ili dodatne programe te akcije na ulaznice i suvenire.

Sam projekt je Grad Zadar s ostalim institucijama i ustanovama pokrenuo zbog oživljavanja stare gradske jezgre, nakon čega je stasala i proizašla manifestacija Advent u Zadru, pa se u organizaciju manifestacije uključila i zadarska Tržnica.

Gastro Advent

Kao i na svim dosadašnjim adventskim manifestacijama, Zadrane i sve posjetitelje Adventa u Zadru na Trgu Petra Zoranića očekuje prava raskoš gastronomske ponude na adventskim kućicama. Bit će, kažu znalci, za prste polizati, a evo što će se sve – od bakalara i domaćih kobasica do burgera i sarmi – u 25 kućica ponuditi posjetiteljima.

Advent u Zadru

Gastronomska ponuda adventskih kućica ovogodišnjeg “Adventa u Zadru” bogatija je i raznovrsnija nego ikad do sada. Kuharske ekipe potrudile su se složiti kraće, ali maštovitije jelovnike u kojima, očekivano, prevladavaju jela iz fast, finger i street food ponude, ali i tradicionalna kuhana jela koje neke od kućica imaju u stalnoj, a neke u povremenoj ponudi.

Važno je i to da se svaki od majstora kuhara potrudio napraviti svima poznata jela na svoj, drugačiji način, dajući im svoj vlastiti autorski ‘touch’  kroz način pripreme ili s nekim svojim originalnim dodatkom. Različite vrste kobasica, hamburgera  i toplih sendviča i dalje općenito prevladavaju i u ovogodišnjoj adventskoj gastro ponudi, ali se na dva adventska trga može pronaći i koječeg drugog – ukusnog, sočnog, a ne preskupog.

Ponudu ugostiteljskih objekata pogledajte na linku

PROGRAM ZA NAJMLAĐE

Za najmlađe organiziran je dječji Advent pod nazivom – Dječji adventić.

Advent u Zadru

U programu su brojna događanja, predstave, koncerti, doček Nove godine za najmlađe.

Advent u Zadru

U nepunih mjesec dana najmlađi će uživati u glazbenom i dramskom programu, plesnim nastupima, brojnim darovima i gastro ponudi.

Raspored programa za djecu pogledajte na linku

Advent u Zadru

Klizalište na Višnjiku

Idemo na klizanje! – pozivaju iz Športskog centra Višnjik sve zainteresirane na druženje uz jedan od najomiljenijih adventskih sadržaja. Adventsko klizalište otvoreno je prošlog tjedna, a na 600 kvadrata ledene plohe nudi užitak i dodatni gradski sadržaj unutar sportskog kompleksa koji na Višnjiku diše punim plućima.

Advent u Zadru

Riječ je o cjelogodišnjem projektu. To znači kako tijekom dva, dva i pol ili tri mjeseca, ovisno o interesu građana, na ovom prostoru postoji klizalište, dok su preostali mjeseci namijenjeni rolanju i rolalištu.

ŠC Višnjik je drugu godinu uzastopno partner manifestacije „Advent u Zadru“, sa sadržajem koji za grad i sportski kompleks predstavlja novu vrijednost.

Advent u Zadru

Višnjik je zato napravljen po mjeri građana s krajnjim ciljem da Zadrani na deset tisuća kvadrata dobiju istinski gradski dnevni boravak za rekreaciju. Prostor je otvoren i namijenjen svima; najmlađima predškolskog uzrasta i veteranima koji se rekreiraju, pa je zato i broj dnevnih posjetitelja Višnjika narastao s 500 na više od 3.500 tisuće. Spajanje kompleksa dvorane s bazenom i uređenje vanjskih terena, odnosno njihovo podizanje na europski standard, pokazalo se pravom odlukom. Klizalište je dodatni dio te priče.

Radno vrijeme i aktivnosti na klizalištu pogledajte na linku

Foto i više: advent.zadar.travel