Aktualno

Advent u Splitu – zimski akvarel 2019. Posjetite suncem okupani, rasplesani i raspjevani Split!

Split je nezaobilazna adventska destinacija

Posjetitelji Adventa u Splitu, kroz pet tjedana uživati će u u obilju dobre glazbe i zabave, te božićnim delicijama na raznim adventskim lokacijama

dsc_0997_1

30.11.-2.01.2019.

Ove godine Advent u Splitu – zimski akvarel probuditi će u građanima Splita i posjetiteljima grada emocije nekih davnih vremena i prisjetiti se zaboravljenih stihova, igara i okusa.

Svi oni koji posjete Split osim obilja glazbe i zabave, kroz pet tjedana Adventa uživati će u božićnim delicijama na raznim adventskim lokacijama, a s foto kornera na  Vidilici i Matejušci poslati brojne, jedinstvene razglednice u cijeli svijet.

Uvedene su nove lokacije i oživiti će se tradicionalne lokacije klizalištem, retro izložbom, tematskim programima, plesnjacima i brojnim iznenađenjima. Ovogodišnji program na Rivi posebno je bogat i raznolik i obiluje tematskim večerima i nastupima poznatih glazbenih imena.

Manifestaciju će otvoriti glazbeni sastav Gustafi, a posjetitelje Adventa zabavljati će Giuliano i Diktatori, Alen Nižetić, Marko Pecotić & band, grupa Vatra i brojni drugi izvođači. Posebna poslastica biti će božićni koncert Tedija Spalata uz tradicionalno dobar provod za doček Nove godine.

ZIMSKE RADOSTI U ĐARDINU ZA MLADO STARO, ŽIVOT CILI

Strossmayerov perivoj, nama draži kao Đardin, postaje pravi ledeni park s klizalištem koji će unijeti čaroliju Božića svoj djeci i onima koji se osjećaju kao djeca. OTP banka, sponzor je radosti koju donose svjetla božićnih lampica i 3D figurica. Subota ujutro od 11 sati rezervirana je za djecu koja će uživati u glazbenom i dramskom programu, plesnim nastupima, brojnim darovima i gastro ponudi na 4 adventske kućice.

Ne smijete propustiti ni tradicionalno paljenje adventske svijeće subotom u 17:45, koje će biti popraćeno svečanim zvukovima crkvenih zborova, kulturno umjetničkih društava i nastupom zborova 23. Međunarodnog zborskog festivala CRO PATRIA 2019 čije otvaranje će ujedno biti i otvaranje manifestacije Advent u Splitu. Nedjeljom ujutro uživati ćemo u klasičnoj i duhovnoj glazbi od 11 sati.

ZIMSKI AKVAREL NA OSTALIM LOKACIJAMA

Kako bi ovogodišnja manifestacija „Advent u Splitu – zimski akvarel“ prikazala i blagdansku tradiciju kroz okuse pobrinuti će se gastro projekti Gastroadvent by Olja Martinic.

Splitski restorani pripremili su razne gastro projekte u sklopu kojih će se moći osjetiti blagdane u Dalmaciji kroz sva osjetila.

dsc_1738_1

Na Pjaci će se plesnjakom obilježiti davne načine zabave a osim tradicionalnog Adventa na Pjaci tu su i Advent na Obrovu te poznati  Advent u Perivoju. Čarobno će i ove godine biti u Žrnovnici na Božićnoj štoriji u sklopu koje će biti uprizorene žive jaslice, a tu je i božićni sajam, dječji programi, koncerti i Noć Aurore.

U cjelokupan program Adventa u Splitu uključiti će se studenti, umjetnici, Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i ostale udruge a za kulturni dio programa pobrinuli su se muzeji i galerije, budni čuvari naše povijesti, kulture i tradicije. Duh Božića unijeti će i Splitski skautski zbor u Splitu koji nam donosi svjetlost s mjesta rođenja Isusa Krista.

BESPLATNE AUTOBUSNE LINIJE I VOŽNJA VLAKOM

Na inicijativu Turističke zajednice grada Splita, gradski prijevoznik Promet i ove će godine uvesti dvije besplatne adventske linije koje će vikendom prometovati cijeli dan. Osim Prometovog autobusa, HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita svake subote i nedjelje nudi besplatnu povratnu vožnju građanima Splita, Solina, Kaštela i Trogira do centra grada. Za najmlađe posebno će prometovati adventski vlakić.

10815655_788468831194252_675870414_n

Prošle godine za vrijeme Adventa u Splitu je turistički promet porastao za 17% u dolascima i 21% u noćenjima, a sudeći po ovogodišnjem interesu inozemnih medija, Split postaje uistinu nezaobilazna adventska destinacija.

Više: www.visitsplit.com