Aktivni odmor

5 top adrenalinskih aktivnosti kojima se možete baviti na omiljenom splitskom brdu Marjan

This post is also available in: English

Marjan je skriveni dragulj aktivnog odmora

MOŽDA NISTE ZNALI DA EMBLEMATIČNI SPLITSKI MARJAN, omiljena “štacija” Splićana za ugodnu rekreaciju, kupanje ili pak vikend šetnju s obitelji, ima i svoju – divlju stranu

Prije nego što pomislite da ondje tumaraju kakve zvijeri,znajte da smo se poigrali ovom metaforom kako bi Vam dočarali njegove sjajne opcije za ljubitelje ekstremnih sportskih disciplina!

Ubrajate li se u ovu skupinu, dopustite da Vam predstavimo 5 top aktivnosti kojima se možete baviti na omiljenom splitskom brdu, neizostavnom dijelu gotovo svake vizure Cvita mediterana!

Marjan Park Forest

1. KRENITE NA VIŠESATNU PJEŠAČKU TURU. Osim udobne odjeće, adekvatne obuće te prijeko potrebnog osvježenja, za ovu avanturu trebat će Vam i – nešto dobre forme! 

Marjan Park Forest

Uživat ćete u razgledu slikovitih srednjevjekovnih crkvica i nekadašnjih pustinjačkih obitavališta – da ne govorimo o očaravajućem pogledu, kako na cijeli grad i njegovu periferiju s famozne Vidilice, tako i na obližnje otoke s veće nadmorske visine!

Nama se naročito sviđa crkvica Sv. Jeronima pod okomitim liticama – naime, vjeruje se da će molitva pred njom uslišiti svaku želju, a u obližnjoj pustinjačkoj špilji navodno je obitavao i sam Sveti Jere, zaštitnik teologa, studenata, prevoditelja i – Dalmacije!

Split sea kayaking

2. OPLOVITE MARJAN – KAJAKOM! Pogled na prepoznatljivu panoramu Splita, i impozantne vizure Kozjaka i Mosora, ali s mora, omogućit će Vam – kajak tura!

SEA KAYAKINGS SPLIT CROATIA

Po želji, “pedaliranje” možete obogatiti dodatnim morskim radostima – istražite sjajne pozicije za ronjenje, ili se pak odvažite na skakanje u more sa pokoje pomno odabrane stijene.

Sea Kayaking in Split

Savjet plus: bilo bi šteta da ovi podvizi ostanu nezabilježeni, pa angažirajte prijatelje da ih zabilježe fotoaparatom – eto zavidnog materijala za Vaš news feed na društvenim mrežama!

Rock climbing Split

3. ISPROBAJTE PENJANJE PO STIJENAMA. Za one koji se radije drže kopna, Marjan također ima i sjajne pozicije za penjanje, u kojima će se pronaći i početnici, i nešto iskusniji penjači.

Rock climbing Split

Za ovu aktivnost preporučamo pratnju profesionalnih i licenciranih vodiča, koji će učiniti da budete sigurni na svakom koraku!

Rock climbing Split

Penjačke rute nalaze se na visini između 10 i 25 metara, a penjačkom terminologijom rečeno, stupanj težine varira od 4c do 7a.

Deep Water Solo and Cliff Jumping Split Croatia

4. OTKRIJTE DEEP WATER SOLOPrijateljski nastrojenoJadransko more omogućava Vam da se bezbrižno bavite ovom aktivnošću, a za one koji nisu upućeni, riječ je o relativno novoj disciplini koja je među penjačima postala hit – uspon se vrši na okomitim i visećim liticama i stijenama iznad morske površine, zbog čega svaki penjač započinje i završava svoju seansu – u moru.

Deep Water Solo and Cliff Jumping Split Croatia

Uživajte u ljetnom penjanju, ali bez napornog znojenja – nad kristalno čistom morskom vodom!

Stand up paddling Split

5. ISPROBAJTE SURFANJE S VESLOM! Znalci kažu da je riječ o najbrže rastućem sportu današnjice – nije teško vidjeti zašto! Skočite na Vašu SUP dasku, i uživajte u pogledu na brojne znamenitosti po kojima je Split poznat – plaže Bene i Kašjuni, Titovu vilu ili pak nevjerojatne litice sa marjanske južne strane.

Stand up paddling Split

More: www.dalmatia.hr

Photo: www.dalmatia.hr, given2flyadventures.com, visitsplit.com

This post is also available in: English