Aktualno

Odmor s 5 zvijezdica! Otkrijte skrivene dragulje otoka Brača – šarmantna Mirca i Splitsku!

OTKRIJTE BRAČKA MJESTA S DUŠOM i IDILIČNI ODMOR S PET ZVIJEZDICA

MOŽDA NISTE ZNALI da bračkoj metropoli, Supetru, administrativno pripada još nekoliko pravih dragulja vrijednih razgleda, koji kriju sightseeing iskustva za pamćenje!

Upoznajte šarmantna Mirca na svega pola sata ugodne šetnje od centra grada, i 8 km udaljenu Splitsku u prekrasnoj bisernoj uvali!

BEZVREMENSKA MIRCA, pitoreskno selo maslinara i poljoprivrednika, očaravaju jednostavnošću i prekrasnom ruralnom arhitekturom.

Volite li sakralnu baštinu, župna crkva Gospe od pohoda čuva vrijedna djela supetarskog samoukog slikara Felixa Tironija, te Pave Gospodnetića, slikara naivca iz Postira na Braču.

Za meditativnu i nadasve ugodnu šetnju uz maslinike, prošetajte pješačkom stazom “Maslinovi puti” i upoznajte sa tradicijom maslinarstva na otoku, a za mrvu šušura, posjetite tradicionalne ljetne pučke fešte.

Image result for splitska rasohe

A za sjajnu dozu umjetnosti uz druženje, dalmatinsku pismu, pečene srdele i vino, nipošto nemojte propustiti kultnu izložbu u pitoresknom ambijentu Mutnih kala (Donji dvori) prve subote u kolovozu!

Image result for izložbw u mutnim kalama

Visokokategorizirani smještaj, apartmani i kuće za odmor ispunit će sva Vaša očekivanja i potrebu za mirom i udobnošću.

Vile s bazenima su najtraženiji objekti za odmor.

Biserne plaže i čistoća mora, jedan su od glavnih aduta ovih šarmantnih bračkih gradića

Image result for splitska

JESTE LI ZNALI DA JE SPLITSKA NEKOĆ BILA VAŽNA LUKA iz koje se izvozio kamen za gradnju Dioklecijanove palače u Splitu?

Image result for splitska rasohe

O tome svjedoče ostaci rimskih kamenoloma povrh Splitske u kojima se mogu vidjeti bunari, lokve i pašarini iz tog doba.

Image result for splitska rasohe

Zaputite se do kamenoloma Rasohe, kamo Vas iz centra Splitske vodi tematska staza “Herkules” označena planinarskom markacijom, putokazima i interpretacijskim pločama. Ondje potražite reljef rimskog boga snage – Herkulesa, u kamenu, ali i odmor i mir!

Fotografija Supetar.

Ubrajate li se u kulturoljupce, u župnoj crkvi razgledajte oltarne pale venecijanskog slikara – manirista Leandra Bassana, a pogledajte i najstarije zdanje u Splitskoj – dvorac obitelji Cerinić iz 1577.! Volite li prave otočke fjere, posjetite Splitsku tijekom ljeta i uživajte u tradicionalnim ribarskim feštama uz srdele i crno vino!

SMJEŠTAJ VISOKE KATEGORIJE

Bilo da birate family-friendly ili pak adults only smještaj, sjajni objekti privatnog smještaja u Splitskoj i Mircima u potpunosti će ispuniti Vaše zahtjeve.

Posjetite  Facebook stranicu TZ grada Supetra i budite u toku sa svim novostima!

Foto: Tz grada Supetra, Sanja Grgić Ćurić

www.supetar.hr