Aktivni odmor

Bolski Zlatni rat – i službeno najljepša plaža na svijetu

SMATRAJTE OVO ULTIMATIVNIM VODIČEM ZA VAŠ ODMOR IZ SNOVA, napisali su travel gurui portala Big 7 travel, inače neumorni tragači za najprivlačnijim Instagram-friendly lokacijama na svijetu! Tražite li pješčanu oazu u kojoj ćete se osjećati kao u kakvom morskom raju, skrivene uvale na tropskim otocima, ili užarena party mjesta, imamo popis onih najboljih! – entuzijastično piše ovaj renomirani putni portal.

Image result for zlatni rat hot spots

Glasovi njihovih čitatelja, sjedinjeni sa ukupnim rezultatima iz medija, službenim lokacijama Plave zastave i doprinosom Big 7 Travel uredništva, iznjedrili su podugačak i prilično raznolik popis s kristalno bijelim pješčanim obalama, gradskim plažama i obiljem otoka, na čelu kojeg se ponosno smjestio – naš Zlatni rat!

NIJE JEDINSTVEN SAMO ZBOG OBLIKA, pišu ovi poznavatelji najljepših skrivenih zemaljskih kutaka, referirajući se na fascinantan oblik roga koji se mijenja sukladno djelovanju vjetra i morskih struja. Šljunčana plaža okružena je kristalno čistim morem koje na svega 10-20 metara varira od tirkizno plave do tamno plave boje.

Desetljećima stara stabla borova pružaju zaklon od sunca, samo što ovdje nećete htjeti izaći iz tople vode.

Image result for whitehaven australia
Whitehaven Australia

Jasno je zašto je ovo najljepša svjetska plaža za 2019. godinu! – decidirano tvrde, a naš je Zlatni rat u ovom izboru za sobom ostavio prave ljepotice – australsku Whitehaven plažu sa najbjeljim pijeskom na svijetu (koja iz ptičje perspektive izgleda kao da je netko prolio divovski Swimming Pool koktel sa plavim curacao likerom i šlagom!), te najzvučnije perjanice Cipra, Filipina, Turks i Caicosa…

DOBROVOLJNA AMBASADORICA LJEPOTA ZLATNOG RATA na neki način postala je i prekrasna, svjetski poznata pijanistica, Uzbekistanka Lola Astanova, koja je nastupala rame uz rame s našim Stjepanom Hauserom, a prelijepe, prepoznatljive bolske vizure, ovjekovječila je u svom nedavno objavljenom spotu “Inspirit”.

Glazbeni video Lole Astanove na Zlatnom ratu

Kako je Lola bila specijalna gošća na bolskom WTA Croatia Bol Open turniru, gdje je oduševila prisutne svojom izvedbom omiljene uspješnice “We are the champions” netom prije proglašenja pobjednika, vjerojatno se tada i zaljubila u bolske ljepote, te postala jedan od dobrovoljnih ambasadora naše najljepše plaže u svijetu!

Inače, WTA turnir vratio je Bolu elegantni šarm jednog od najprepoznatljivijih bastiona bijelog sporta, no atraktivnim događanjima tu nije kraj – bolske goste očekuje ljeto prepuno sadržaja! Nakon uzbudljivog lipnja i srpnja, kolovoz i rujan donose umjetničke izložbe, cikluse klasičnih koncerata, kazališne predstave za djecu i odrasle, gastronomsko-glazbene sadržaje u sklopu Bolskih litnjih noći, večeri poezije, festivale umjetničkog filma i video umjetnosti, ljetne glazbene jazz radionice, fjere i koncerte sa zvučnim imenima – poput Giuliana, Željka Bebeka…

Mi nipošto ne bismo propustili bolsku fjeru i Dan domovinske zahvalnosti (5.08.), 12. Međunarodni brački ljetni KARNEVALfest (13.-18.09.) te listopadski Bol Soul festival (12.-19.10., hotel Elaphusa), čije će peto izdanje zanjihati Bol u najsofisticiranijim DJ ritmovima.

okolina-galerija-12

Više: www.bol.hr

Foto: Tz Bol