Aktivni odmor

Šolta i Vis – upoznajte omiljena nautička odredišta Srednje Dalmacije!

This post is also available in: English

NEMOGUĆE IM JE ODOLJETI

Related image

Poželite li istražiti nautički svijet ovih dvaju prekrasnih otoka i njihovih predivnih tirkiznih uvala, oduševit će Vas pogled na pejzaže od kojih zastaje dah, prebogata flora i fauna koju kriju špilje i okomite stijene jednih od najljepših južno dalmatinskih otoka – pa i pokoji potopljeni brod ili pak ostaci Dioklecijanova ribnjaka!

Related image

Ukoliko ste ljubitelj morskih dubina obvezna preporuka je pratnja licenciranog vodiča, a uz njegovu pomoć, za posebno spektakularan doživljaj, možete zaroniti čak i noću!

Related image

A ukoliko ste pravi, morski vuk, otoci Šolta i Vis ni tada neće razočarati – nautičarima su na raspolaganju moderno opremljene marine, sidrišta i nautičke luke.

Image result for grad vis
Related image

No, da biste carski uživali u blagodatima otoka, u ozračju orginalne dalmatinske arhitekture i otočkog načina života – u tom slučaju će tamošnji mir, netaknuta priroda i vrhunska gastro ponuda biti izrazito ugodni i inspirativni!

Stračinska 4
Related image

Ovisno o preferencijama, u prekrasnom ambijentu unutrašnjosti otoka možete i pješačiti i biciklirati, a staze su ucrtane na zemljopisnu kartu koju možete nabaviti u svim turističkim informativnim centrima.

Image may contain: people walking, plant and outdoor

Ako ste se zainteresirali, predlažemo da zaplovite jednima od najljepših dalmatinskih otočića, nesumnjivo ćete uživati na bezbroj prekrasnih lokacija, uz ukusnu hranu dobrih restorana i skrivenim plažama koje nude zaklon i siguran vez za modrih, zvjezdanih ljetnih noći.

Više: www.dalmatia.hr

Foto: www.dalmatia.hr, Tz Šolta, Tz Vis, Tz Komiža

This post is also available in: English