Gastro

Split je TOP destinacija za vrhunske enogastronomske događaje

S

Dantes i Agencija Ricerca Mercato organizirala je 17.travnja u SPLITU u hotelu PARK iznimno kvalitetan i vrlo veliki vrhunski event pod nazivom Konferencija vrhunskih vinskih znalaca – WINE VIP EVENT SPLIT.

Split i regija oko Splita opravdali su očekivanja te je pokazao da je TOP destinacija i regija za ovako kvalitetnu i lijepu priču usmjerenu na edukaciju  ugostiteljsko turističke struke i na povezivanje naših ugostitelja sa proizvođačima a  pokazalo se to ovim vrlo velikim događajem a na kojem su uživali mnogobrojni gosti srednje Dalmacije.

Radionice i predavanja su bila iznimno kvalitetna a koje su prezentirali iznimno velika imena vrhunskih predavača sommeliera  – Filip Savić, Mario Meštrović, Jure Andrijašević, poseban gost iz Austrije koji se već vrlo kvalitetno predstavljao Splitu i Dalmaciji Suvad Zlatić SUWI i vrlo posebna gošća iz Slovenije Mira Šemić koja svojom prezentacijom je zabavljal sve prisutne a tu je bio i naš vrhunski kuhasrki trio Hrvoje Zirojević, Braco Sanjin i Ivan Pažanin.

Teme su bile:

  • Odluka USPJEH
  • Ko’ to more platiti? Vinska baština Dalmacije i njen potencijal u turizmu
  • Pobjeđivanje prodajnih stavova
  • Kratki uvod u svijet sljubljivanja hrane i vina 
  • Sljubljivanje hrane i vina – uz vrhunske kuhare i sommeliere

Event smo dodatno obogatili dolaskom studenata s visoke škole ASPIRA.

Event se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatke, Ministarstva poljoprivrede RH i Hrvatske obrtničke komore i ima naziv Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca – WINE VIP EVENT. Događaj je u suorganizaciji Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Turističke zajednice grada Splita, Hrvatske gospodarske komore županijske komore Split i Obrtničke komore županijske komore Split i uz partnerstvo mnogobrojnih tvrtki koje su prepoznale važnost i veličinu eventa.

Hotel Park je bio dobar domaćin eventa sa vrlo stručnim i kvalitetnim personalom.

Okupilo se četrdesetak izlagača iz svih krajeva Hrvatske.

Wine Vip Event u fokus stavlja enogastronomiju, jedan od ključnih turističkih proizvoda na kojima treba da gradimo razvoj turizma u Hrvatskoj, ali i cjelokupni brend naše zemlje.

Event je imao posebnu draž sa radionicom sljubljivanja vrhunskih delicija sa vinom pa su svi gosti na kraju eventa mogli uživati u svim tim jelima i delicijama u vrlo lijepom domjenku.

Pohvala organizatoru na još jednom odličnom susretu vinskih znalaca, te vas pozivamo da posjetite Wine Vip Event i na budućim događanjima, 07.05. u Novalji i 08.05.2019 u Makarskoj .