Aktivni odmor

Jelsa: Natjecatelji biciklističke utrke XCM Cycling Island Hvar, oduševljeni ljepotama otočkih pejzaža i gastro ponudom!

Jelsa postaje biciklistička meka otoka Hvara!

Vrhunski turističko-sportski događaj – biciklistička utrka svjetskog kupa XCM, održana je ove subote, 13. travnja u Jelsi na otoku Hvaru, za kup svjetske biciklističke federacije-UCI.

Jelsa je ovog vikenda bila prava biciklistička meka rekreativaca, ali i profesionalnih biciklista iz svih krajeva svijeta. Prekrasni vremenski uvjeti omogućili su da prvo izdanje utrke oduševi preko stotinu prijavljenih iz deset zemalja.

Pobjednici glavne utrke, na stazi Epic, koja se vozina na duljini 60 km, su: Sabina Rzepka iz Poljske i Vedad Karić– iz Bosne i Hercegovine. Na stazi Jelsa duljine 42 km, najbrži su bili su: Roić Žaneta iz Hrvatske i Massimo Monachesi iz Italije.

Također su se vozile i rekreativna utrka 23 km i dječja utrka. Utrku su u prvom izdanju uspješno organizirali BK Spalatum i Biciklistički savez Splitsko – dalmatinske županije uz partnerstvo i sponzorstvo TZ Jelsa i Općine Jelsa.

Nedjelja je bila rezervirana za vrhunski gastro doživljaj.

Svi sudionici utrke sudjelovali su u promo-gastro cikloturističkoj turi po stazama Jelse i degustaciji hvarskih specijaliteta u Konobi – vinariji Carić i Poljoprivrednoj zadruzi Svirče.

Vrhunska gastro i eno ponuda s tradicionalnim specijalitetima i ponudom vrhunskih vina, oduševila je natjecatelje i njihovu pratnju.

Sudionike je oduševila ljepota obale i cikloturističke staza Jelse te su je uspoređivali s Provansom i Toskanom. Svi sudionici ovog bike eventa su se složili da su Jelsa i otok Hvar idealno mjesto za biciklističke pripreme, utrke ali i cjelogodišnje cikloturističke užitke.