Aktualno

“Igrajte nam mužikaši”- Jubilarnih 50 godina zagorske glazbe slavit će se na Bedekovčanskim jezerima

Turistička zajednica Krapinsko zagorske županije sa posebnim zadovoljstvom poziva vas na jubilarni 50. festival Igrajte nam mužikaši, Bedekovčina 2018. Svečano otvorenje festivala biti će u nedjelju 3.lipnja 2018 s početkom od 18:00 sati na prostoru lijepih Bedekovčanskih jezera:

 

Jedan od najpopularnijih festivala zagorske glazbe, Igrajte nam mužikaši, ove godine slavi veliki jubilej – 50 godina postojanja. Popularno okupljalište zagorskih glazbenika, prekrasna Bedekovčanska jezera ove će nedjelje, 03. lipnja 2018. godine, odzvanjati tako poznatim zvucima trube, klarineta, harmonike, baritona, ali i tamburice i violine, što posjetiteljima jamči još jedno ugodno, veselo druženje do kasnih večernjih sati.

U minulih pola stoljeća, zahvaljujući velikom entuzijazmu glazbenika, ali i zaljubljenika u domaću zagorsku glazbu, na festivalima Igrajte nam mužikaši nastupilo je preko 500 glazbenih sastava, odnosno oko 3000 izvođača, te je nastalo oko 1000 novih, vrlo rado slušanih zagorskih pjesama. U ovogodišnjem slavljeničkom ozračju festivala, čiji su organizatori Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj, bit će prikazan kratki film o Festivalu, dodijelit će se zahvalnice svim izvođačima i osobama koje su dale osobit doprinos festivalu, a s novim će se skladbama predstaviti 20 izvođača; Boris Babarović EX Bakus, Fantastik Band, Kruno Jazbec i Simpatizeri, Zlatko Deveničar, Jazzery Zagorja, Veronika Jambrek, Dečki z bregov, Irena Grden, Kirjales, Kajtoneri, Kraljevi Zagorja, Željko Kokorić, Rajzeri, Luna bend, Maria Jović, Zvonimir Gažić, Ansambl Zagorje, Fiškali, Ivan Mezga i TS Krijesnice.

Sve skladbe snimljene su na nosač zvuka koji će se moći nabaviti ove nedjelje na Bedekovčanskim jezerima, gdje program počinje u 15,00 sati. Po završetku natjecateljskog dijela Festivala, posjetitelje će zabavljati Dečki z bregov – sastav koji se ponosi najvećim brojem nastupa na Festivalu Igrajte nam mužikaši ali i brojem osvojenih nagrada.

Vidimo se u Bedekovčini na svečanosti dobre glazbe i lijepe zagorske tradicije!

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2018/05/PLAKAT.pdf”]

 

Više informacija:
www.visitzagorje.hr
Facebook
Krapinsko zagorska županija