Aktualno

Brački biser Sutivan dočekuje turističku sezonu u punom sjaju

Sezona radova na uređenju okoliša u punom jeku

Pitoreskno bračko mjesto Sutivan koje je dobilo ime po crkvi sv. Ivana, a razvijalo se istodobno s izgradnjom Dioklecijanove palače jer je jedan carev dostojanstvenik u Sutivanu gradio svoju palaču, svojom turističkom ponudom sve više privlači turiste.

sdr

Sezona radova na uređenju okoliša u punom je jeku kako bi ove sezone Sutivan dočekao svoje goste u punom sjaju. Sutivan je živa pozornica na kojoj se održavaju koncerti, klapska pjevanja, ribarske noći i razna kulturno-zabavna događanja.

Nova električna čistilica !!!

Električna čistilica od milijun kuna

Ovoga će ljeta Sutivan zablistati u punoj čistoći zahvaljujući novoj električnoj čistilici na električnu energiju, koja svojim ekološkim karakteristikama unaprjeđuje održivi razvoj toga mjesta. Općina Sutivan zahvaljuje tvrtki Ilić Dvor Hoteli te Heleni Ramsbacher te Hans Peteru Haselsteineru koji su donirali električnu čistilicu, vrijednu milijun kuna. Osim toga, obnovljeni Veli most i saniran glavni lukobran u luci Sutivan zasigurno će izmamiti osmijeh na lice mnogih nautičara koji će dolaziti u luku. I ugodno „roštiljanje“  mnogih turista na sutivanskoj plaži ovoga će ljeta biti još bolje jer se na plaži Majakovac gradi pero kako bi ona postala još ljepša i ugodnija za odmor.

dav

Nova rasvjeta po europskim standardima i nova parkirna mjesta

Prolazeći sutivanskim ulicama ovoga ćete ljeta uživati u raskošu svjetala jer se postavljaju nova rasvjetna tijela u ulicama Ivana Ilića, Sunčanoj ulici te u ulici dr. Duška Katunarića. Vlasnici ljubimaca na četiri kotača također će doći na svoje  jer više neće morati brinuti gdje će parkirati svoj automobil.

Naime, betonira se ulica sv. Roka i izrađuju nova parkirna mjesta. Osim toga, izgrađen je i ogradni zid uz koji slijedi daljnje uređenje parkinga i pristupnog puta.

Prilagođavanje turističkih proizvoda osobama s invaliditetom

Prelijepu vizuru Sutivana sve protekle godine kvario je krupni otpad koji je godinama ležao uz more. Ne brinite! Općina Sutivan mislila je na sve pa tako i na saniranje tog višenamjenski uređenog platoa u ulici dr. Ante Starčevića. Krupni otpad je saniran i možete slobodno šetati starom cestom prema Mircima.

Proširenje mula i montaža Aqualifta

Kako bi se svi turisti osjećali ugodno ove godine u Sutivanu, njegovi su turistički čelnici mislili zaista na sve.  Pritom je možda najvažnija izgradnja Aqualifta, namijenjenog spuštanju i podizanju u more osoba s invaliditetom. Zbog Aqualifta rekonstruiran je postojeći mul kako bi bio prihvatljiv i osobama s invaliditetom. Općinski i turistički čelnici Sutivana ništa nisu prepustili slučaju pa tako turističku ponudu mjesta prilagođavaju potrebama svih osoba.

Jedna od najpopularnijih mjesnih plaža – Likva ima omogućen pristup osobama s invaliditetom, baš kao i plaža Bistrica. U tijeku je i projekt pod nazivom „Prijateljima vrata otvorena“ tj. prilagođavanja stambenog i gospodarskog dijela osobama s invaliditetom u objektima Kavanjinovih dvora, zatim u „staroj Bračplastici“ te u bivšoj uljari i kinu.

Sutivan ove godine nudi mnogo više od vrijednosti za novac. Dođite i uvjerite se!

Više: www.visitsutivan.com

Foto: Tz Sutivan