Aktivni odmor

Uvati vitar 2018 – najveća adrenalinska avantura u Sutivanu na Braču!

This post is also available in: English

Uvati vitar 2018. – prijave u tijeku

Živopisne vizure otoka Brača izuzev pješačenja mogu se vidjeti i doživjeti i na dva kotača. U najljepšem mjesecu u godini – svibnju, napumpajte gume vaših bicikala i krenite s njima u jednu sasvim neobičnu avanturu.

Naravno, riječ je o „hvatanju vjetra“ ili XCM maratonu „Uvati vitar“, rekreativnoj utrci koja se održava od 18. do 20. svibnja na otoku Braču. Za sudjelovanje u utrci nije potrebna nikakva licencija i mogu se prijaviti biciklisti koji se tim sportom bave iz amaterskih i rekreativnih pobuda.

Za njih je ove godine napravljena dinamična i zanimljiva utrka, a mogu se natjecati na  tri  duljine staza –  Bonaca 18 kilometara,  Vitar 43 km i Bura 75 km.   I dok je staza Bonaca pripremljena za tzv. turističku vožnju i razgledavanje otoka, oni koji sudjeluju u Vitru morat će dobro podmazati kočnice i istrenirati svoje mišiće.

Kako i oni najambiciozniji rekreativci  ne bi ostali zakinuti, ali i svima ostalima koji vole biciklirati na duge staze, pripremljena je staza pod nazivom Bura duljine 75kilometara. Upravo zbog atraktivnih single trail dionica, brzih spusteva, zahtjevnih uspona te nekih tehničkih dijelova kojima uglavnom mogu ovladati oni koji se zaista bave biciklizmom, privlačna je natjecateljima, ali i gledateljima.

Kako ne bi sve ostalo samo na turističkoj vožnji, naspretnijima i najbržima dodijelit će se nagrade. Domaćini su pripremili bogati nagradni fond, a svi mogu sudjelovati i u uvijek atraktivnoj tomboli. Start biciklističke utrke je u mjestu Sutivan gdje će se održati svi popratni događaji.

Oni koji to žele, na sutivanskoj rivi moći će se družiti s najvećim biciklističkim brendovima. Domaćini su se pobrinuli i za pravu feštu nakon utrke, pa će tako svi natjecatelji, njihove pratnje te svi oni koji će pratiti utrku namjerno ili slučajno, nakon utrke na sutivanskoj rivi uživati u bogatoj gastronomskoj i enološkoj ponudi otoka Brača.

Domaćini su pripremili i sadržaje za najmilije i najmlađe, u nedjelju 20. Svibnja nedjeljno jutro je predviđeno najmlađe – Kids Race i fotografiranje sa pobjednicimaXCM utrkeUtrka se održava u samom centru Sutivana.

I dok su za prošlogodišnju utrku „hvatanja vjetra“ njeni sudionici imali samo riječi pohvale, svi se nadaju kako će ovogodišnja utrka nadmašiti sva očekivanja. Natjecateljima i njihovoj pratnji i prijateljima, Bike Friendly Sutivan osigurao je i povoljniji smještaj za vrijeme utrke, a svi koji uplate startninu utrke dobit će i 30 posto popusta za kartu za trajekt.

I na kraju jeste li spremni? Na web stranici  www.uvati-vitar.hr  prijavite se najljepšu utrku u Dalmaciji i uživajte u prekrasnom krajoliku otoka Brača! 

www.visitsutivan.com

Facebook: https://www.facebook.com/visitsutivan

Twitter: https://twitter.com/TZOSUTIVAN

This post is also available in: English