Aktualno

Žene u poduzetništvu Varaždina i Međunarodna mreža poslovnih žena – HERE WE GROW

U Tehnološkom parku Varaždin (Zagrebačka 89) 16. studenoga, od 18 do 20 sati, održano je predstavljanje inicijative koja se bavi temama žena u poduzetništvu pod nazivom “Here we grow”.

O temi “Put ka uspjehu iz rodne perspektive” govorila je  Ivana Radić (predsjednica Međunarodne mreže ženskog poduzetništva), Asja Lajtman Bosilj (poslovna savjetnica i trenerica, direktorica tvrtke Avus d.o.o.), Nina Begičević Ređep (prodekanicu FOI, predstavnica znanstvene zajednice), Kaja Pavlinić (studentica FER-a, predstavnica studentske zajednice), Janja Banić (ravnateljica 1. gimnazije Varaždin, predstavnica obrazovne zajednice) te Karla Čović (trosturka Iron (Wo)men, sportašica i kineziologinja).

Osnovni ciljevi “Here we grow” ženske inicijative su promicanje i poticanje ženskog poduzetništva, umrežavanje žena na lokalnoj/regionalnoj razini kroz evente/druženja, pružanje podrške i potpore ženama u poslovanju, te upoznavanje s relevantnim projektima i inicijativama iz tema ženskog poduzetništva. Inicijativa je usko povezana sa EU projektima “We Grow” i Enterprise Europe Network.

Ovakva događanja će se organizirati na dvomjesečnoj ili tromjesečnoj bazi te će se pratiti provođenje navedenih projekata te događaja ili inicijativa iz područja ženskog poduzetništva, druženje kroz okrugli stol na unaprijed definiranu temu, a uz predstavnice iz područja žena iz privatnog sektora (poduzetnica), predstavnica znanstvenica, inovatorica i/ili zabilježenih dostignuća, predstavnica školske i studentske populacije, predstavnica iz odgojno-obrazovnih institucija, predstavnica iz područja sporta, uz neformalna druženja i umrežavanja. Događanja će povremeno imati i međunarodni karakter, jer će se u suorganizaciju uključiti članovi konzorcija te klijenti organizacija uključenih u navedene projekte.

 

Lokalne partnerske mreže ove ženske inicijative bit će organizacije koje podupiru razvoj ženskog poduzetništva te slične inicijative koje su pokrenute ili će se pokrenuti, a vezane su uz temu ženskog poduzetništva. U prvom događanju suorganizator je udruga Međunarodna mreža poslovnih žena,  koju je sa svojim kolegicama Ninom Korać i Mirjanom Petković, osnovala i vodi Ivana Radić, PR i komunikacijski menadžer. Događaj su moderirale Emilija Stručić Skočibušić i Sanja Ostroški, direktorica HUP podružnice Varaždin.

Kontakt Mreže: [email protected]; +385 91 923 77 01.Ivana