Aktivni odmor

Vela Luka Outdoors 2017.– Dani pustolovnog turizma u Veloj Luci!

Proteklog vikenda u Veloj Luci održana je sportska manifestacija pod nazivom Vela Luka Outdoors – Dani pustolovnog turizma. Od 2014. godine kada je pokrenuta od strane HGS-a i pročelnika Vinka Prizmića manifestacija bilježi konstantan rast, kako natjecatelja tako i same ponude događanja, te te postaje najveći sportski događaj na otoku Korčuli. Proteklih godina Vela Luka se pokazala kao savršena podloga za ovakvu vrstu turizma, a što prepoznaju brojni domaći i strani zaljubljenici u ovakvu vrstu odmora i zabave.
Prvi dan petak 22.09. na Veloj rivi postavljen je penjački zid, te je pred velikim brojem posjetitelja održana projekcija pustolovnih filmova koju je vodio naš poznati putopisac, avanturist i pustolov Danijel Lacko.

U subotu ujutro na rivi odvijao se prigodan program. Ekipa iz PD-a “Perun” neumorno je osiguravala mnogobrojnu djecu koja su željela popeti se na umjetnu stijenu i zip line.
početkom u 15:30 sati započele su trail utrke podijeljene u dvije kategorije: Veli trail u duljini od 27km. i Mali trail od 13 km. Na trailu je sudjelovalo ukupno 120 trkača.

U 16:30 sati krenula je biciklistička utrka dužine cca. 28 000 km. sa 128 trkača.
Staze 
su obilazile neke vrlo zanimljive lokalitete sa predivnim vidicima, kao što je brdo Hum, maslinike, pored suhozida, polja vinove loze, uz more, uvale, plaže, kamene kućice, te jedno od najvažnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu  Vela Spila, čiji nalazi sežu preko 20 000 godina u povijest.
Na kraju dana po završetku utrka uslijedio proglašenje pobjednika, uz bogatu spisu za sve natjecatelje organizatore i volontere, te zabavni program uz grupu “Ljetno kino”.

Posljednjeg dana u nedjelju 24. 09. Turistička zajednica organizirala je besplatan izlet na otok Proizd za organizatore i natjecatelje.


Pobjednici malog traila muški:

1. Hrvoje Žuvela 2. Ante Bubić 3. Ivo Jerčić

Žene:
1. Jadranka Žilić 2. Natasha Perkusic 3. Fani Mirošević

Veli trail muškarci:
1. Marin Koceić 2. Lovre Mihotić 3. Duje Ćalušić

Žene:
1. Eva Tušar 2. Daniela Corvalan 3. Jelena Gugić Boko

MTB Maraton “Vela Luka Outdoors 2017.”

Biciklisti, žene: 1. Tina Papić; 2. nikolina Samirić 3. Ivana Solomun

Muškarci: ukupni pobjednik Nikola Svilan (Kairos) 1.01,55.

Muškarci: (do 20g) 1. Ivan Zlokić , 2. Lovre Berković 3. Vito Prižmić
(20-30g), Davor Krezić 2. Frane Drpić 3. Antonio Vidović
(30-40), 1. Nikola Svilan 2. Dalibor Talajić 3. Nikola Knežević
(40-50), 1. Ivan Prižmić 2. Tino Prižmić 3. Jože Zupančić
(50+) 1. Zoran Teur 2. Luka Volarević 3. Jiri Šimonik