Aktivni odmor

Tena dobila, Ajla izgubila u prvom kolu Bola!

Bol, 07.06.2017.Polovičan uspjeh hrvatskih tenisačica drugog dana WTA Croatia Bol Opena.  Tena Lukas prošla je dalje, Ajla Tomljanović nije. Tena Lukas pobijedila je Švicarku Xeniu Knoll 6:3, 6:1. „Dobro sam odigrala i stvarno sam zadovoljna mojom prvom pobjedom na ovom turniru“ – rekla je Lukas. U drugom kolu igrat će protiv šeste nositeljice, Ukrajine Katerinke Bondarenko. „Čeka me poprilično težak meč jer mi je prvi put da ću igrati protiv igračice koja je u top 100. Nadam se najboljem“ – rekla je Lukas.

Ajla nije imala sreće ni sa ždrijebom, a ni tijekom meča s Grkinjom Mariom Sakkari koja je slavila rezultatom 6:4, 4:6, 6:1. No, Ajla je u pojedinim trenucima meča pokazala jako kvalitetan tenis, no nije to i dalje na razini na kojoj može biti. Imala je problem s velikim amplitudama u igri, a ni servis zbog ramena kojeg je protekle godine operirala nije na najboljoj razini.

Da je Ajla pobijedila plasirala bi se izravno u četvrtfinale jer je Belgijka Alison van Uytvanck predala meč drugog kola zbog ozljede te je sada Sakkari izravno u četvrtfinalu.

Displaying N. Kyrgios.jpg

Čitavu 2006. godinu nisi igrala, operirala si rame. Koliko si zadovoljna svojim povratkom?

„Počela sam igrati u Acapulcu u ožujku, potom sam se u Miamiju plasirala u treće kolo i pobijedila neke vrlo dobre igračice.  Za mene je to bio vrlo dobar početak. Potom sam u nekoliko mečeva malo pala i shvatila koliko je težak povratak. No, htjela sam igrati što prije. Željela sam igrati, bilo kakav turnir.

Liječnici kažu da je problem s ramenom nastao zbog preteškog reketa i neodgovarajućih žica?

Displaying M. Sakkari.jpg

„Ne volim razmišljati o prošlosti, što je bilo, bilo je. Liječnik koji me operirao tvrdi da je zbog toga, ali ne želim time razbijati glavu, nego gledati prema naprijed.“

Što je najteže u povratku poslije tako duge pauze?

„Najteže je što se fizički ne osjećam onako kako sam se nekad osjećala. Rame mi nije sasvim spremno i to mi stvara probleme najviše kod servisa. Teško mi je gledati turnire koje bih željela igrati, a ne mogu. Ali tata je tu sa mnom, kad upadnem u depresiju vrati me u realnost.“

Jesu li problemi s ramenom sada prošlost?

„Trebali bi biti. Ali ako budem slušala savjete liječnika i ako slušam svoje tijelo. Osjetim li i malu bol ne smijem forsirati.“

Gdje ti je sada baza?

„Malo u Brisbaneu, malo na Floridi. U Australiji sam više kad igram neki turnir koji je dolje. Kao svakom sportašu iz Australije teško je vraćati se dolje kad je sezona jer je daleko. Ali tamo volim raditi pripreme jer su super uvjeti. U Americi sam isto puno jer je na Floridi baza jako dobra i pogodno je za odlaske na turnire.“

Displaying Tena Lukas_2.jpg

Dodajmo i da je Ajlin nastup u Bolu pratio i njen dečko, 19. igrač svijeta Nick Kyrgios koji je doputovao iz Pariza u Zračnu luku Split odakle je brzim gliserom za nešto manje od sat vremena stigao u Bol i upravo je njen današnji meč na WTA Croatia Bol Openu bio razlog njegovog dolaska. U Bolu ga je dočekao direktor turnira, Feliks Lukas, a kako je došao svega pola sata pred početak Ajlinog nastupa, direktno je s bolske rive otišao na centralni teren Bluesun teniskog centra Zlatni rat.

 

Ostali rezultati: Errani – Najdenova 6:1, 6:4, Krunić – Sorribes Tormo

7:5, 6:4, Jorović – Kučova 6:0, 7:5, Larsson – Kostova 6:2, 6:3.

 

Raspored za četvrtak:

BLUESUN CENTER COURT početak u 11:00 [Q] C. Chuang (TPE) vs [2] M. Minella (LUX)[1] J. Larsson (SWE) vs B. Haddad Maia (BRA) Ne prije 15:00 satiO. Saez Larra (ESP) vs [5] [WC] S. Errani (ITA)[6] K. Bondarenko (UKR) vs [WC] T. Lukas (CRO) INA COURT početak u 11:00 T. Mrdeža (CRO) vs A. Cadantu (ROU)A. Krunić (SRB) vs O. Govortsova (BLR) Ne prije 14:00 satiL. Gjorcheska (MKD) vs I. Jorović (SRB)M. Sakkari (GRE) / S. Sorribes Tormo (ESP) vs K. Kawa (POL) / J. Tinjić (BIH)After Duer Rest – [1] C. Chuang (TPE) / R. Voracova (CZE) vs M. Eguchi (JPN) / G.Pairone (ITA)

www.bolopen.com